Суп харчо з яловичиною

Суп харчо з яловичиною

Харчо в перекладі з грузинської означає «яловичий суп», але хтось і десь вирішив, що суп харчо обов’язково повинен бути зварений із баранини. Давайте ж приготуємо знамените грузинське частування за класичним рецептом!
Яловичину беріть пожирніше! Найважливіші компоненти харчо – волоські горіхи і кислий соус ткемалі. Суп виходить густим, пряним, гострим, з великою кількістю запашної зелені.

  • Вода – 1 л,
  • яловичина – 400 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • ткемалі – 2 ст. л.,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • часник – 3-4 зубки,
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • базилік – 0,5 ч. л.,
  • червоний перець – 0,25 ч. л.,
  • кріп – 1 ст. л.,
  • петрушка – 1 ст. л.,
  • кінза – 1 ст. л.,
  • рис – 0,5 скл.,
  • волоські горіхи – 0,25 скл.

Поставити каструлю з водою і м’ясом на вогонь. Додати нарізану кубиками цибулину, лаврові листочки і варити на малому вогні 1,5 ч.

Кріп, петрушку, кінзу, часник дрібно нарізати. Горіхи подрібнити. Ще одну цибулину дрібно нарізати, підсмажити в невеликій кількості олії до прозорості. Додати ткемалі, томатну пасту, хмелі-сунелі, базилік, червоний перець, часник і половину нарізаної свіжої зелені. Перемішати.

Додати в бульйон промитий рис, через 10 хв. – засмажку, горіхи і решту зелені. При першому закипанні зняти з вогню, дати настоятися.

Вийняти м’ясо з супу, нарізати його шматочками і знову покласти в каструлю. Подавати харчо, посипавши ароматною зеленню!

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest