Супер-смачні соуси до м’ясних страв

соуси до м'ясних страв
Супер-смачні соуси до м’ясних страв

Відомо, що за допомогою смачного соусу можна змінити смак звичайної страви до невпізнання. Соус додає гостроту, пікантність, ніжність, легкість і гаму інших смакових відчуттів, якщо приготовлено правильно і з душею.

Соус із хріном

  • 1 ст. л. борошна,
  • 2 ст. л. натертого хрону,
  • 1/2 скл. сметани,
  • по 2 ст. л. оцту і масла.

Соус із хріном

1 ст. л. борошна злегка підсмажити з такою ж кількістю масла, розвести склянкою гарячого бульйону, отриманого при варінні м’ясних продуктів, додати сметану і варити на слабкому вогні протягом 5-10 хв. Одночасно підготувати хрін: у маленьку каструлю чи на сковороду покласти по 2 ст. л. вершкового масла і тертого хрону і злегка прожарити.

Потім влити 1-2 ст. л. оцту і таку ж кількість води, додати 1 лавровий листок, 5-8 горошин чорного перцю і поставити на вогонь, для того, щоб випарувати рідину. Проварений хрін покласти у приготовлений соус, прокип’ятити і, знявши з вогню, посолити, додати шматочок масла і розмішати.

Часниковий соус

  • 2 яйця,
  • 2 ч. л. солі,
  • часник, чорний і червоний перець – за смаком,
  • 1-2 ст. л. олії,
  • сік лимона чи трохи оцту,
  • 1/3 скл. кефіру.

 Часниковий соус

Збити всі інгредієнти до однорідної маси і починати вливати дуже тонкою цівкою олію. Додаємо сік лимона за смаком (за бажанням).

Соус зберігати у холодильнику, перед подачею заправити соус кефіром, добре перемішати.

Соус із карі

  • 2 ст. л. сметани,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 2 скл. ряжанки чи кефіру,
  • перець червоний і чорний,
  • 1/2 ч. л. карі,
  • 2 зубчики часнику,
  • 1 ст. л. оцту.

Соус із карі

Все з’єднати і ретельно перемішати. Соус готовий!

Зберігати у холодильнику.

Гірчично-медовий соус

  • 2 ст. л. сметани,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 2 ст. л. гірчиці «Діжон» (зернами), або без – за смаком,
  • 1 ст. л. меду,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 ч. л. соку лимона,
  • 1 ст. л. оливкової олії,
  • перець білий.

Гірчично-медовий соус

Усі компоненти змішати до густої однорідної маси.

Гострий турецький соус

  • 2 цибулини,
  • 1 ст. л. томатної пасти або 1/2 скл. томатів подрібнених,
  • 2 ст. л. оливкової олії,
  • сіль,
  • червоний і чорний перець,
  • 1 ч. л. меленого коріандру,
  • зелень кінзи,
  • кропу,
  • 1 ч. л. соку лимона чи оцту – за смаком,
  • 1 солодкий перець (червоний).

Гострий турецький соус

Подрібнити у блендері до крихти й отриману масу залити у соусник, заправивши спеціями за смаком.

Томатний соус

  • 1/2 скл. томату-пюре,
  • 1 ст. л. борошна,
  • 1 морквина,
  • петрушка і цибуля – за смаком,
  • по 1 ст. л. гострого томатного соусу і масла.

Томатний соус

Очищене коріння і цибулю нарізати і підсмажити з 1 ст. л. масла і 1 ст. л. борошна, потім додати томат-пюре, розмішати, розвести 1 скл. бульйону і проварити на слабкому вогні протягом 8-10 хв. Після закінчення варіння у соус додати сіль, 1 ст. л. гострого томатного соусу, шматочок масла і ретельно перемішати до повного з’єднання з соусом, після чого процідити крізь сито.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *