Суші з консервованою рибою

Приготуємо японську святкову страву з консервованою рибою по-домашньому. Ціна на роли нині кусаються. Дозволити собі замовити їх на всю родину не всі можуть. Проте готувати суші з консервованою рибою можна хоч щодня. Ну що, спробуємо?

Суші з консервованою рибою

Склад:

  • Яйця – 4 шт.,
  • рис – 1 скл.,
  • кунжутна олія – 1,5 ст. л.,
  • вода – 2 скл.,
  • сардина в олії – 185 г,
  • зелена цибуля – 1,5 ст. л.,
  • сіль – 1,5 ч. л.,
  • листи норі – 2 шт.,
  • олія – 1 ст. л.

Приготування

Рис промийте. Залийте його 2 скл. води та відваріть до готовності на середньому вогні. У процесі не помішуйте.

Готовий рис охолодіть, додайте кунжутну олію і 1 ч. л. солі. Перемішайте.

Злийте олію з консервованих сардин. Рибу розімніть виделкою до однорідності. Додайте до неї подрібнену зелену цибулю. Перемішайте.

Викладіть невелику кількість рису на долоню, сформуйте коржик. У центрі покладіть трохи рибного фаршу. Закрийте його рисом. Таким чином зробіть із продуктами, що залишилися.

В окремій ємності збийте віночком яйця з сіллю, що залишилися.

Листи норі поріжте смужками близько 1 см завширшки. Змастіть сковороду олією. На неї вилийте дві доріжки яєчної маси. Поверх них викладіть по смужці норі.

Листи норі з яйцями

Знімайте смужки зі сковороди, коли яйце повністю застигне. У готові смужки загорніть рисові зрази з рибою. Викладіть їх на плоску тарілку та подавайте до столу.

Перед подачею суші варто прикрасити кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Подавайте їх із соєвим соусом.

 «Уют» №45-04.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *