Суші з консервованою рибою
Приготуємо японську святкову страву з консервованою рибою по-домашньому. Ціна на роли нині кусаються. Дозволити собі замовити їх на всю родину не всі можуть. Проте готувати суші з консервованою рибою можна хоч щодня. Ну що, спробуємо?

Склад:
- Яйця – 4 шт.,
- рис – 1 скл.,
- кунжутна олія – 1,5 ст. л.,
- вода – 2 скл.,
- сардина в олії – 185 г,
- зелена цибуля – 1,5 ст. л.,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- листи норі – 2 шт.,
- олія – 1 ст. л.
Приготування
Рис промийте. Залийте його 2 скл. води та відваріть до готовності на середньому вогні. У процесі не помішуйте.
Готовий рис охолодіть, додайте кунжутну олію і 1 ч. л. солі. Перемішайте.
Злийте олію з консервованих сардин. Рибу розімніть виделкою до однорідності. Додайте до неї подрібнену зелену цибулю. Перемішайте.
Викладіть невелику кількість рису на долоню, сформуйте коржик. У центрі покладіть трохи рибного фаршу. Закрийте його рисом. Таким чином зробіть із продуктами, що залишилися.
В окремій ємності збийте віночком яйця з сіллю, що залишилися.
Листи норі поріжте смужками близько 1 см завширшки. Змастіть сковороду олією. На неї вилийте дві доріжки яєчної маси. Поверх них викладіть по смужці норі.

Знімайте смужки зі сковороди, коли яйце повністю застигне. У готові смужки загорніть рисові зрази з рибою. Викладіть їх на плоску тарілку та подавайте до столу.
Перед подачею суші варто прикрасити кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Подавайте їх із соєвим соусом.
«Уют» №45-04.11.2021