Новорічне меню

Новорічне меню

Зустрічати Новий рік найкраще у сімейному колі за щедрим столом. Символ року дуже позитивно ставиться до затишку і тепла, йому до вподоби згуртованість. Тому так важливо разом готуватися до свята, прикрашати будинок, продумувати меню, готувати, накривати на стіл і дружно зустрічати Новий рік.

Соковите м’ясо «Княже»
Соковите м’ясо «Княже»

Склад:

  • Свинина – 1300 г,
  • вершкове масло – 2 ст. л.,
  • олія – 4 ст. л.,
  • соєвий соус – 6 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • яблучний оцет – 1-2 ст. л.,
  • гранульований часник – 1,5 ч. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • спеції – за смаком.

Приготування

М’ясо помити, обсушити, трохи змастити розтопленим маслом. Не солити, не додавати спеції. Покласти на фольгу й поставити в духовку розігріту до 250 °С на 15 хв. Потім, не відчиняючи духовку, зменшити температуру до 180 °С і запікати ще близько 30-40 хв.

Приготувати маринад, змішавши всі інгредієнти. Помістити гаряче м’ясо в маринад, упакувавши в герметичний судок або пакет. Охолодити та поставити в холодильник на три дні.

Курка запечена з апельсинами
Курка запечена з апельсинами

Склад:

  • Курка – 1 шт.,
  • апельсин – 2 шт.,
  • соус соєвий – 7 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • часник – 1 головка,
  • сіль.

Приготування

Спочатку курочку потрібно замаринувати. Для маринаду подрібнити часник. Натерти цедру половини апельсина. Туди ж видавити сік половини апельсина. Додати соєвий соус і сіль. У маринад додати 2 ст. л. олії.

Розподілити маринад по всій поверхні курки. Залишити курку маринуватися в холодильнику 2-4 год.

Після маринування просушити паперовими рушниками всю курочку.

Тонкими скибками нарізати апельсин і закласти його в кишеню між м’ясом і шкіркою курочки з обох боків. Усередину курочки можна покласти 2 шматочки апельсина, не потрібно забивати їй черево, нехай повітря циркулює всередині. Кінчики крилець загорнути фольгою.

Запікати курочку в духовці при температурі 200-220 °С 1-1,5 год.

Скумбрія запечена з цибулею і лимоном
Скумбрія, запечена з цибулею і лимоном

Склад:

  • Скумбрія – 1 шт.,
  • цибулина,
  • лимон – 1 шт.,
  • майонез – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Скумбрію почистити і промити. Лимон і цибулю нарізати півкільцями. Підготовлену скумбрію (без голови) натерти зсередини і зовні сіллю і перцем. Змастити рибу всередині і зовні майонезом.

На два шари фольги викласти «подушку» з нарізаної цибулі. Зверху помістити рибу, всередину якої вкласти часточки лимона. Фольгу з рибою загорнути у вигляді човника.

Помістити скумбрію у форму для запікання. Запікати скумбрію в духовці, попередньо розігрітій до 200 °С, протягом 30 хв.

Морквяний закусочний рулет
Морквяний рулет

Склад:

  • Морква – 500 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • плавлені сирки – 2 шт.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • кріп,
  • петрушка,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Приготування

Моркву натерти на крупній тертці. Розігріти на сковороді масло і пасерувати моркву 5-7 хв. Перекласти моркву в миску й охолодити.

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки трохи збити й додати до моркви. Посолити, поперчити. Усе перемішати. Білки збити до стійких піків, додати до моркви, обережно перемішати.

Духовку розігріти до 180 °С. Деко застелити пекарським папером і розподілити на ньому морквяну масу. Розрівняти лопаткою, надати форму прямокутника. Поставити деко в духовку та випікати 15-20 хв.

Тим часом приготувати пасту. Сирки натерти на тертці, додати подрібнену зелень і зубчик часнику. Усе ретельно перемішати.

Вийняти готовий морквяний корж, перевернути його на нове деко для випікання, накрити мокрим рушником і залишити, доки охолоне. Потім обережно зняти папір і намастити корж сирною начинкою.

За допомогою паперу акуратно скрутити в рулет. Обмотати фольгою й охолодити в холодильнику протягом години.

Охолоджений рулет нарізати й подавати на стіл.

Оселедець з чорносливом і горіхами
Оселедець з чорносливом і горіхами

Склад:

  • Оселедець – 2 шт.,
  • чорнослив – 10 шт.,
  • грецькі горіхи – 30 г,
  • червона цибуля – 1 шт.,
  • діжонська гірчиця – 2 ч. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • петрушка – 20 г,
  • суміш перців.

Приготування

Розділити рибу на філе, очистити від кісток і нарізати на шматочки. Цибулю нарізати півкільцями.

Якщо чорнослив сухий, попередньо замочіть його. Кісточки видалити і розрізати навпіл. Порубати ножем горіхи.

Скласти підготовлені продукти в миску. Додати масло, гірчицю, лимонний сік і подрібнену петрушку. Перемішати. Перекласти закуску в чисту банку, щільно закрити кришкою і прибрати у холодильник на 5-6 год.

Після чого можна подавати на стіл.

Торт «Наполеон» на крекерах

Рецепт, у якому від вас вимагається лише приготувати заварний крем. Але який!

Торт «Наполеон» на крекерах

Склад:

  • Молоко – 1 л,
  • борошно – 1 скл.,
  • ванільний пудинг – 2 шт.,
  • яєчні жовтки – 4 шт.,
  • вершкове масло – 200 г,
  • цукор – 150 г,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • крекер – 200 г,
  • цукрова пудра.

Приготування

Крем. 500 мл молока змішати з борошном, сухим пудингом і жовтками до однорідної консистенції.

Решту 500 мл молока закип’ятити з маслом і цукром. Повільно влити заздалегідь приготовлену суміш у кипляче молоко. На слабкому вогні при безперервному помішуванні варити крем до загустіння.

На деку, попередньо вистелене папером для випічки, викласти шар крекерів.

Поверх крекерів викласти злегка теплий крем, потім зверху викласти другий шар крекерів. Злегка притиснути верхній шар крекерів.

Деко відправити у холодильник на кілька годин (бажано на ніч).

Перед подачею посипати торт цукровою пудрою.

Мандариново-вершковий десерт
Мандариново-вершковий десерт

Склад:

  • Мандарини – 4 шт.,
  • вершки жирністю 33 % – 150 мл,
  • яєчні білки – 2 шт.,
  • цукрова пудра – 80 г,
  • швидкорозчинний желатин – 10 г.

Для прикраси:

  • мандарини – 2-3 шт.,
  • фісташки,
  • шоколад – 1 плитка.

Приготування

Желатин підготувати згідно з інструкцією. Мандарини подрібнити у блендері, пюре протерти через сито. Одержаний мандариновий сік з’єднати з підготовленим желатином, перемішати, нагріти на невеликому вогні при помішуванні. Залишити масу охолоджуватися.

Охолоджені вершки збити до густої пишної маси.

Окремо збити білки, додаючи цукрову пудру частинами.

До охолодженого мандаринового соку додати збиті вершки, перемішати віночком, поступово додати збиті білки, теж перемішуючи. Цю легку масу розкласти в келихи чи креманки і поставити у холодильник для застигання на 2-3 год.

Для приготування прикраси очищені мандаринові дольки викласти на тарілку і відправити в морозильну камеру на 10 хв.

Шоколад розламати на шматочки й розтопити.

Мандаринові дольки занурити наполовину в розтоплений шоколад, викласти на пергамент, посипати подрібненими горішками, а потім помістити їх у холодильник на 10 хв.

Готовий десерт прикрасити мандариновими дольками в шоколаді та горішках.

Десерт «Зимові шишки»
Десерт Зимові шишки

Склад:

  • Пісочне печиво – 300 г,
  • солодкі кукурудзяні пластівці (скільки вийде),
  • вершкове масло – 100 г,
  • молоко – 200 мл,
  • какао – 3 ст. л.,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • волоські горіхи – 100 г,
  • цукор – 1-2 ст. л.,
  • ванілін,
  • цукрова пудра,
  • кондитерська посипка для прикрашання.

Приготування

Спочатку треба приготувати основу для десерту. У ній буде дві складові. Печиво й горіхи подрібнити на крихту. Змішати. Потім змішати в сотейнику какао, цукор і борошно та влити трохи молока. Перемішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішувати, розбиваючи всі грудочки й потроху підливаючи молоко.

Щойно суміш почне закипати, прибрати сотейник із вогню. Залишити, щоб трохи охолонув, і кількома порціями додати печиво з горішками. Перемішати.

Сформувати конусоподібні основи для шишок. Заготовки можна поставити в холодильник на 20 хв., щоб тісто не було дуже м’яким.

Потім кожну заготовку по колу обліпити кукурудзяними пластівцями, щоб вийшла шишка. Посипати цукровою пудрою.

Апельсиновий морс із корицею «Най-найноворічніший»
Апельсиновий морс із корицею

Склад:

  • Апельсини – 4 шт.,
  • вода – 3 л,
  • цукор – 350 г,
  • трохи кориці.

Приготування

Вимити апельсини й акуратно зняти цедру, віджати сік. Решту вичавки подрібнити, залити водою, додати цукор, цедру, трохи меленої кориці і на слабкому вогні при слабкому кипінні варити 10 хв.

Після чого залишити масу на 30 хв., щоб настоялась, процідити і вилити сік.

Готовий морс перелити у глечик і відправити у холодильник чекати свого зоряного часу.

Морс із чорної смородини і мандаринів
Морс із чорної смородини і мандаринів

Склад:

  • Чорна смородина – 500 г,
  • мандарини – 4 шт.,
  • цукор – 6 ст. л.,
  • вода – 3 л.

Приготування

Розморозити ягоди чорної смородини, очистити мандарини (шкірки не викидати).

Подрібнити у блендері смородину і мандарини, процідити сік і відставити його убік.

Вичавки разом зі шкірками мандаринів залити водою, додати цукор, довести до кипіння, вимкнути вогонь і дати 15 хв. настоятися. Після чого процідити й охолодити. Перемішати з соком і залишити у холодильнику до подачі.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *