Свинина по-нюрнберзьки

Свинина по-нюрнберзьки
Свинина по-нюрнберзьки

Шикарний рецепт запікання свинини.

  • Свинина – 800 г,
  • сіль, паприка – за смаком,
  • цибуля – 5 шт.,
  • чорний мелений перець – 20 шт.,
  • олія – 4 ст. л.,
  • курага – 50 г,
  • чорнослив – 50 г,
  • родзинки – 50 г,
  • темне пиво – 1 скл.,
  • лавровий лист – 2 шт.

Свинину присипте сіллю і паприкою. Відправте маринуватися в холодильник на 8 год.

Цибулю наріжте великими кільцями, сухофрукти ошпарте окропом.

Наріжте м’ясо на 10-12 шматочків, кожен ще раз посоліть і посипте паприкою в місці розрізу. На кожен шматочок викладіть по 2 горошини перцю і цибульні кільця.

Квадратну форму для запікання змастіть 2 ст. л. олії, викладіть м’ясо гармошкою, змастіть ще раз олією. Рівномірно розподіліть по всій страві курагу, родзинки й чорнослив. Залийте м’ясо пивом, додайте лавровий лист.

Поставте м’ясо в духовку, розігріту до 170-190 °С на 2 год. Така різниця в температурі запікання пояснюється індивідуальними характеристиками кожної духовки. Слідкуйте за тим, щоб м’ясо не підгоріло, при появі скоринки зменшуйте температуру.

Завдяки пиву м’ясо стає ніжним, набуває тонкого хлібного аромату, при цьому запах алкоголю повністю випаровується.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *