Свинина з часником
Приготуйте м’ясо-косичку з часником. Нехай вас не лякає картинка, адже заплести так може навіть дитина. Зате як ефектно виходить! І не потрібно додатково маринувати, загортати у фольгу і заглядати в духовку кожні 5 хв.
- Свиняча вирізка – 900 г,
- сало – 50 г,
- часник – 10 зубків,
- чорний мелений перець,
- чебрець,
- базилік,
- паприка,
- орегано,
- сіль – за смаком,
- олія – 200 мл,
- вода – 50 мл,
- червоне вино – 200 мл,
- томатний соус – 150 г.
Розріжте вирізку на три частини. Кожну наріжте на смужки, але не до самого кінця: з одного боку смужки повинні бути з’єднані. Відбийте. З’єднайте спеції з олією (100 мл) і змастіть ними м’ясо.
Наріжте сало смужками. Подрібніть часник. Заплітаючи м’ясо в косу, не забувайте додавати шматочки сала й часнику.
Налийте трохи води та олії у форму. Перекладіть у неї косички і відправте їх у розігріту до 200 °С духовку на 50 хв. У процесі приготування свинину потрібно перевертати і поливати вином. Коли м’ясо буде майже готове, змастіть його томатним соусом. Поставте страву знову в духовку ще на 5 хв.