Свинина, запечена з грушами

- Свинина – 1 кг,
- груша – 1 шт.,
- грудинка (підкопчена) – 100 г,
- часник – 2 зубчики.
Маринад:
- 1 ст. л. лимонного соку,
- 2 зубчики часнику,
- 1 ст. л. гірчиці,
- 1 ст. л. пряних трав.
Глазур:
- 1 ст. л. томатного соусу,
- 1 ст. л. бальзамічного оцту,
- 2 ч. л. карі.
Змішати лимонний сік, гірчицю і суміш пряних трав. Цією сумішшю намастити м’ясо і залишити на 1 годину.
Грушу нарізати на пластинки.
Підкопчену грудку нарізати тоненькими пластинками. У прорізи вставити пластинки груші та грудинки.
Загорнути у фольгу і поставити у розігріту до 200 оС духовку на 1,5 год.
М’ясо дістати з духовки, розгорнути фольгу й обмазати сумішшю томатного соусу, карі і бальзамічного оцту і знову поставити у духовку на 30 хв., зменшивши температуру до 170 оС. За 10 хв. розгорнути, можна додати подрібнений часник, що дасть ще більш сильний аромат.
Грудинка дала додаткову соковитість м’ясу, а груша свій фруктовий аромат.