Свинина, запечена з грушами

Свинина, запечена з грушами
Свинина, запечена з грушами
  • Свинина – 1 кг,
  • груша – 1 шт.,
  • грудинка (підкопчена) – 100 г,
  • часник – 2 зубчики.

Маринад:

  • 1 ст. л. лимонного соку,
  •  2 зубчики часнику,
  • 1 ст. л. гірчиці,
  • 1 ст. л. пряних трав.

Глазур:

  • 1 ст. л. томатного соусу,
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту,
  • 2 ч. л. карі.

Змішати лимонний сік, гірчицю і суміш пряних трав. Цією сумішшю намастити м’ясо і залишити на 1 годину.

Грушу нарізати на пластинки.

Підкопчену грудку нарізати тоненькими пластинками. У прорізи вставити пластинки груші та грудинки.

Загорнути у фольгу і поставити у розігріту до 200 оС духовку на 1,5 год.

М’ясо дістати з духовки, розгорнути фольгу й обмазати сумішшю томатного соусу, карі і бальзамічного оцту і знову поставити у духовку на 30 хв., зменшивши температуру до 170 оС. За 10 хв. розгорнути, можна додати подрібнений часник, що дасть ще більш сильний аромат.

Грудинка дала додаткову соковитість м’ясу, а груша свій фруктовий аромат.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *