Свиняча вирізка в зеленій шубі

Свиняча вирізка в зеленій шубі

Запечена в зеленій шубі свинина – частування, яке радує око, дражнить і балує смакові рецептори.

  • Свиняча вирізка – 1,2 кг,
  • апельсиновий сік – 200 мл,
  • зелень – 2 пучки,
  • розмарин – за смаком,
  • часник – 2 зубки,
  • лавровий лист,
  • батон – 20 г,
  • твердий сир – 50 г,
  • яєчні білки – 2 шт.,
  • м’ясний бульйон – 130 мл,
  • вершкове масло – 50 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком,
  • майонез – 3 ст. л.

Приготуйте маринад. Часник пропустіть через прес, додайте до апельсинового соку. Посоліть, поперчіть і додайте 2-3 гілочки розмарину, перемішайте. Занурте м’ясо в маринад на 6-8 год.

В окрему ємність помістіть подрібнену зелень, замочені й віджаті скибочки батона, тертий сир, білки і майонез. Перемішайте. М’ясо вийміть із маринаду і обсмажте з усіх боків з додаванням олії і 30 г вершкового масла.

Обсмажену вирізку обваляйте в борошні, потім щедро змастіть пастою із зелені і сиру. Викладіть на лист фольги, краї подверніть. Запікайте в розігрітій до 200 °C духовці 25-30 хв. Після закінчення запікання м’ясо дістаньте з духовки і залиште його на 10 хв.

Приготуйте соус. У сковороді, де смажилося м’ясо, розігрійте вершкове масло, додайте 1 ст. л. борошна, перемішайте. Улийте бульйон і проціджений маринад, доведіть до кипіння, готуйте на слабкому вогні до загусання.

Подавайте м’ясо на великому блюді, нарізавши на порційні шматочки і поливши соусом.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber