Свіжий часник необхідний для людей похилого віку

Свіжий часник
Свіжий часник необхідний для людей похилого віку

«Погляд часу» №22-2019

Протистояти погіршенню когнітивних здібностей, типових для літніх людей, допомагає вживання свіжого часнику. Цей ефект пов’язаний із його властивістю покращувати кишкову мікрофлору.

Учені заявили, що зниження когнітивних здібностей із віком пов’язане із втратою різноманітності кишкової мікробіоти. Часник покращує стан кишкової мікрофлори, що благотворно позначається і на когнітивному здоров’ї, настільки вразливому у літніх людей.

Віковим змінам мозку і проблемам із пам’яттю допомагає протистояти свіжий часник. Він містить сполуки аліл сульфіди, які сприяють оздоровленню мікрофлори кишківника і, як наслідок, поліпшенню когнітивних здібностей у людей похилого віку.

В ефекті часникових аліл сульфідів фахівці переконалися, експериментуючи зі старими мишами (їм було по 56-69 років у перерахунку на людські роки життя). Дослідники на власні очі спостерігали за тим, як старі миші, що одержували сполуки часнику, демонстрували під час проведення тестів вищі показники довготривалої, короткочасної і просторової пам’яті, ніж їхні ровесники, які не отримували часникову добавку.

Завдяки свіжому часнику у старих мишей збільшилася експресія генів, що оцінюється фахівцями як «нейротрофічний фактор мозку, що відповідає за його харчування». При зниженні когнітивних функцій у літньому віці виробництво цих генів падає.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *