Святковий стіл на 8 Березня: оригінальні рецепти

Святковий стіл на 8 Березня
Святковий стіл на 8 Березня: оригінальні рецепти

Святковий стіл на 8 Березня повинен піднімати настрій і викликати апетит. У це свято жінки чекають від чоловіків особливої турботи й уваги. Здивуйте свою прекрасну половинку або гостей, приготувавши смачні й оригінально прикрашені страви.
Легкі рецепти святкових страв, які не потребують багато часу для приготування, ви можете показати своєму коханому. Він, напевно, впорається з цим завданням, щоб порадувати вас вишуканим обідом або вечерею!

Торт «Червоний оксамит»

Для бісквіта:

  • борошно – 340 г,
  • цукор – 300 г,
  • какао – 1 ст. л.,
  • сіль – 1/4 ч. л.,
  • розпушувач – 2 ч. л.,
  • сода – 1 ч. л.,
  • яйця – 3 шт.,
  • кефір – 200 мл,
  • вершки – 80 г,
  • олія – 300 г,
  • барвник харчовий червоний – 2 ч. л.

Для крему:

  • масло вершкове – 100 г,
  • цукрова пудра – 100 г,
  • вершковий сир – 350 г.
Торт Червоний оксамит
Торт «Червоний оксамит»

Усі сухі інгредієнти змішайте. До них додайте всі інші продукти для коржів. Збийте тісто до однорідної консистенції й дайте постояти 5 хв.

Дно форми застеліть пергаментом, боки форми змастіть олією. Будемо випікати два бісквіти, тому поділіть тісто на дві рівні частини. Кожну частину випікайте при 170 °С 20 хв. Готові бісквіти охолодіть.

Бісквіти при випічці піднімаються, але нам потрібні рівні коржі, тому верх зріжте в обох коржах. Верхівки бісквітів подрібніть у крихту.

Приготуйте крем. Збийте міксером розм’якшене вершкове масло, додайте цукрову пудру й продовжуйте збивати ще 2 хв. Змішайте збите масло з охолодженим вершковим сиром. Крем помістіть у пакет, зріжте куточок. На нижній корж нанесіть крем по колу, відступивши від краю 0,5 см. Розрівняйте його й накрйте другим коржем. Злегка притисніть, щоб торт був рівним. Верх і боки торта змастіть кремом, тонким шаром. Посипте торт крихтою. Відправте торт у холодильник на пару годин або на ніч.

Салат «Букет»

Салат вишукано прикрасить будь-який святковий стіл, особливо до 8 Березня.

  • Буряк – 3 шт.,
  • картопля – 3 шт.,
  • морквина,
  • цибулина,
  • яйця – 4 шт.,
  • чорнослив – 17 шт.,
  • горіхи волоські – 4 шт.,
  • петрушка – 20 г,
  • кріп – 20 г,
  • майонез – 300 г,
  • перець,
  • сіль.

Для маринаду:

  • цукор – 1 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • вода гаряча – 50 мл.
Салат Букет
Салат «Букет»

В окремих каструлях відваріть буряк, моркву й картоплю до готовності. Яйця – круто. Відварені овочі та яйця охолодіть. Цибулю наріжте кубиками. Щоб позбутися від гіркоти – замаринуйте. Для цього змішайте всі інгредієнти для маринаду й залиште цибулю в маринаді на 30 хв. Після чого маринад потрібно акуратно злити.

Варену картоплю натріть на крупній тертці. Перемішайте картоплю з сіллю, перцем і 1 ст. л. майонезу. Викладіть на блюдо, надаючи форму букета квітів. Посипте шар картоплі частиною маринованої цибулі. Моркву подрібніть на тертці з великими вічками. Викладіть її на картоплю з цибулею, дотримуючись форми букета.

Чорнослив помийте. Три чорносливи поки відкладіть убік, а решту розріжте вздовж навпіл, але не до кінця. Усередину кожного розрізаного чорносливу вкладіть по четвертинці ядерця горіха.

Виклададіть чорнослив, фарширований горіхами, на морквяний шар. Чорнослив, що залишився, дрібно наріжте.

Буряк подрібніть на крупній тертці. Поперчіть, посоліть, додайте 1 ст. л. майонезу й нарізаний чорнослив. Перемішайте й викладіть бурякову масу черговим шаром салату.

Викладіть на буряк мариновану цибулю. Яйця натріть на середній тертці, залишивши один жовток для прикраси. За бажанням можна ще залишити кілька дрібних шматочків яєчного білка для «квітів». Салат посипте подрібненими яйцями й змастіть майонезом. Верхню частину салату рівномірно посипте тертим жовтком. Теперь салат прикрасьте зеленню.

Салат можна додатково прикрасити шматочками яєчного білка й моркви, викладаючи їх у вигляді нарцисів.

Салат із копченим курячим філе й грушею

  • Куряче філе (копчене) – 1 шт.,
  • груша,
  • огірок свіжий,
  • сир твердий – 50 г,
  • насіння льону – 2 ч. л.,
  • кунжут – 2 ч. л.,
  • маслини без кісточок – 7 шт.,
  • сметана – 3-5 ст. л.
Салат із копченим курячим філе й грушею
Салат із копченим курячим філе й грушею

Сир натріть на крупній тертці. Куряче м’ясо, огірок, очищену від шкірки грушу наріжте тонкою соломкою. Маслини розріжте навпіл.

На блюдо викладіть першим шаром грушу. На неї – сир. Зробіть павутинку зі сметани. Потім шар курячого філе, зверху – натертий сир. Потім огірок і знову павутинка зі сметани. Прикрасьте салат насінням кунжуту й льону, зверху викладіть маслини.

«Троянди» з тонких млинців із сьомгою

Млинці з начинкою з червоної риби, оформлені у вигляді троянд, – безперечна прикраса святкового столу.

  • Сьомга слабосолона – 200-300 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 1 скл.,
  • вода (окріп) – 1 скл.,
  • борошно – 1,5 скл.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • сода – 0,5 ч. л.,
  • оцет – 0,5 ч. л.,
  • цукор – 3 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.
Троянди з тонких млинців із сьомгою
«Троянди» з тонких млинців із сьомгою

Яйця розбийте в миску, влийте молоко. Додайте сіль, цукор. Поступово сипте борошно, перемішуючи. Тісто має бути помірної густоти. Улийте олію, склянку окропу, перемішайте, додайте соду, гашену оцетом. Перемішайте тісто до однорідності. Залиште на 15 хв.

На розігрітій сковороді смажте млинці до рум’яності.

Сьомгу наріжте тоненькими смужками. Млинець розріжте навпіл. Загорніть зовнішній край половинки млинця. На загорнутий край викладіть скибочку сьомги. Накрийте сьомгу протилежною стороною млинця й загорніть рулетиком. Сколіть зубочисткою. Це ж саме зробіть з іншими млинцями.

Готові млинцеві «троянди» із сьомгою викладіть на листя салату й подавайте до столу.

Медальйони з яловичини

Медальйони з яловичини – це популярна ресторанна страва. Але якщо ви думаєте, що приготувати їх у домашніх умовах неможливо, то помиляєтеся.

  • Яловича вирізка – 500 г,
  • бекон – 4 скибочки,
  • цибулина,
  • часник – 2 зубки,
  • коньяк – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.
Медальйони з яловичини
Медальйони з яловичини

Для медальйонів м’ясо наріжте поперек волокон, щоб вийшло два шматки висотою 3 см. Кожен шматок яловичини злегка відбийте й оберніть скибочкою бекону, закріпіть ниткою. Присипте сіллю й перцем з обох сторін перед відправкою в сковороду.

Цибулину й кілька зубків часнику дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть м’ясо на сковороду й смажте 3 хв. Потім переверніть його, додайте часник і цибулю, смажте ще 3 хв. Як тільки цибуля й часник стануть прозорими й злегка золотавими, збризніть шматки м’яса коньяком (можна використовувати ром), підпаліть і почекайте, поки алкоголь прогорить. Ось і все, медальйони з яловичини готові. Вони вийшли середнього ступеня прожарювання. Якщо вам подобаються більш прожарені медальйони, то в кінці можете накрити сковорідку кришкою і готувати ще кілька хвилин.

Подавайте медальйони з улюбленим соусом, а також із цибулею й часником, з якими вони готувалися.

Салат із куркою й апельсином

Смачний салат із красивою подачею готується просто й швидко!

  • Салат листовий – 120 г,
  • печериці – 120 г,
  • ананас консервований – 120 г,
  • куряче філе – 1 шт.,
  • апельсин, олія для смаження – 1 ст. л.

Для соусу:

  • олія – 60 г,
  • сок апельсиновий – 50 мл,
  • жовток,
  • сіль.
Салат із куркою й апельсином
Салат із куркою й апельсином

Куряче філе посоліть, поперчіть і обсмажте в сковороді на олії. Дайте курячому філе охолонути й наріжте його тонкими смужками.

Печериці наріжте пластинами й обсмажте 4-5 хв.

Апельсин розріжте на дві частини. З однієї частини видавіть сік. Другу частину апельсина очистіть від шкірки, розділіть на дольки і з кожної часточки зніміть плівочки. Ананаси наріжте кубиком. Змішайте всі інгредієнти для соусу: сік апельсина, олію, жовток яйця та сіль. Збийте соус.

На плоске блюдо викладіть листя салату, нарвавши їх руками на шматочки поменше. На листя салату викладіть шматочки ананасів і обсмажені гриби. Куряче філе викладіть на блюдо, чергуючи з часточками апельсина. Полийте салат соусом перед самою подачею.

Печиво до 8 Березня

Таке печиво у вигляді вісімки можна приготувати для мами чи бабусі, для сестрички чи вчительки – смачний і красивий їстівний подарунок порадує жінок у святковий весняний день.

  • Масло вершкове – 100 г,
  • пудра цукрова – 100 г,
  • яйце, ванілін – 1 щіпка,
  • борошно – 250 г,
  • цукерки-драже шоколадні в різнобарвній глазурі – 100 г.
Печиво до 8 Березня
Печиво до 8 Березня

М’яке вершкове масло викладіть у миску й додайте цукрову пудру і збийте виделкою. Додайте яйце й щіпку ваніліну. Знову перемішайте інгредієнти, щоб вийшла гладка кремоподібна маса.

Усипте половину борошна в масляну масу, перемішайте виделкою. Потім усипте решту борошна й швидко замісіть тісто руками. Сформуйте з тіста кулю, помістіть її в пакет і відправте в холодильник на 30 хв.

Після цього розкачайте тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною приблизно 0,5 см і виріжте печиво у вигляді цифри 8, використовуючи круглі форми для печива різного діаметру. Надлишки тіста зберіть і використайте для випічки наступної партії печива. Прикрасьте кожну «вісімку» різнокольоровими цукерками (шоколадними драже в кольоровій глазурі).

Випікайте пісочне печиво в розігрітій духовці при 180 °С до тих пір, поки краї печива не підрум’яняться.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *