Свинячі фрикадельки у винно-лимонному соусі

Свинячі фрикадельки у винно-лимонному соусі – це незвичайний і смачний рецепт улюбленої страви.

Свинячі фрикадельки у винно-лимонному соусі

Склад:

  • Білий хліб – 100 г,
  • молоко – 100 мл,
  • свинячий фарш – 600 г,
  • тертий пармезан – 75 г,
  • яйця – 1 шт.,
  • цедра та сік 1 лимона,
  • насіння фенхелю – чверть ч. л.,
  • оливкова олія,
  • біле сухе вино – 1 скл.,
  • сіль,
  • чорний перець.

Приготування

Розірвіть хліб (без скоринки) на дрібні шматочки, замочіть у молоці (можна й у воді) на 15 хв., потім відтисніть зайву рідину. Поверніть хліб у миску і додайте фарш, сир, збите яйце, цедру лимона, дрібно розтерте насіння фенхелю, сіль і кілька щіпок чорного перцю. Змішайте все, потім мокрими руками сформуйте фрикадельки та залиште на годину.

У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте кульки і смажте, поки вони не стануть трохи рум’яними. Додайте біле вино та столову ложку лимонного соку та залиште тушкуватися, час від часу перевертайте фрикадельки, поки вони не приготуються й у вас залишиться трохи соусу.

«Уют» №40-6.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *