Свинячі фрикадельки у винно-лимонному соусі
Свинячі фрикадельки у винно-лимонному соусі – це незвичайний і смачний рецепт улюбленої страви.

Склад:
- Білий хліб – 100 г,
- молоко – 100 мл,
- свинячий фарш – 600 г,
- тертий пармезан – 75 г,
- яйця – 1 шт.,
- цедра та сік 1 лимона,
- насіння фенхелю – чверть ч. л.,
- оливкова олія,
- біле сухе вино – 1 скл.,
- сіль,
- чорний перець.
Приготування
Розірвіть хліб (без скоринки) на дрібні шматочки, замочіть у молоці (можна й у воді) на 15 хв., потім відтисніть зайву рідину. Поверніть хліб у миску і додайте фарш, сир, збите яйце, цедру лимона, дрібно розтерте насіння фенхелю, сіль і кілька щіпок чорного перцю. Змішайте все, потім мокрими руками сформуйте фрикадельки та залиште на годину.
У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте кульки і смажте, поки вони не стануть трохи рум’яними. Додайте біле вино та столову ложку лимонного соку та залиште тушкуватися, час від часу перевертайте фрикадельки, поки вони не приготуються й у вас залишиться трохи соусу.
«Уют» №40-6.10.2022