Свинячі реберця по-канадськи
Свинячі реберця по-канадськи взимку замінюють на столі шашлик. Страва досить ефективна, оскільки навіть гарніру не потребує. На свято ставте її у центрі столу і чекайте реакцію гостей.

Склад:
- Свинячі ребра – 1,2 кг,
- яблуко,
- кетчуп – 100 г,
- соєвий соус – 3-4 ст. л.,
- часниковий порошок – 0,5 ч. л.,
- паприка – 0,5 ч. л.,
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- кориця – 0,5 ч. л.,
- цукор – 2 ст. л.,
- лимон – 0,5 шт.
Приготування
Для початку приготуйте соус. Змішайте 100 г яблучного пюре з кетчупом, соєвим соусом і цукром. Влийте сік половини лимона. До цієї суміші додайте всі зазначені в інгредієнтах сухі спеції. Розмішайте.
Свинячі ребра розділіть на кісточки. У глибокій ємності залийте їх соусом. Перемішайте. Залиште маринуватися мінімум на 0,5 год.
Потім разом із маринадом перемістіть ребра на деко і щільно закрийте фольгою. Готуйте ребра в розігрітій до 220 °С духовці 50 хв.
Далі фольгу зніміть. Якщо у вас вийшло дуже багато рідини, частину її приберіть. Ребра полийте соусом і знову відправте в духовку ще на 0,5 год.
При цьому кожних хвилин 10 поливайте реберця соусом. За цей час вони повинні мати карамельний колір.
«УЮТ» №44-29.10.2020