Свинячий окіст зі сливами в духовці

Свинячий окіст зі сливами запечений в духовці – це по-справжньому святкова страва, а сливи з часником роблять м’ясо соковитим із дивовижним смаком.

Свинячий окіст зі сливами в духовці

Склад:

  • Свинячий окіст – 1 кг,
  • слива – 300 г,
  • цибулина,
  • часник – 6 зуб.,
  • суміш перців,
  • сіль.

Приготування

Помийте й обсушіть м’ясо. Наріжте 2 зубчики часнику шматочками і нашпигуйте свинину, натріть сіллю і перцем.

Зі слив видаліть кісточки, а цибулю розріжте на великі часточки. Зніміть лушпиння з часнику.

Викладіть на лист фольги 2/3 слив, цибулі та часнику. На цю подушку помістіть свинину, а зверху розподіліть решту складових.

Щільно загорніть м’ясо в 2-3 шари фольги і відправте в розігріту до 180 °С духовку на 1 год. Відкрийте фольгу і поверніть у духовку ще на 30-40 хв.

Свинина, запечена у фользі, виходить ніжною і соковитою. Сливи і часник після тривалого томління змішуються з топленим жиром, перетворюючись у соус.

 «Уют» №44-28.10.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *