Свинячий окіст зі сливами в духовці
Свинячий окіст зі сливами запечений в духовці – це по-справжньому святкова страва, а сливи з часником роблять м’ясо соковитим із дивовижним смаком.

Склад:
- Свинячий окіст – 1 кг,
- слива – 300 г,
- цибулина,
- часник – 6 зуб.,
- суміш перців,
- сіль.
Приготування
Помийте й обсушіть м’ясо. Наріжте 2 зубчики часнику шматочками і нашпигуйте свинину, натріть сіллю і перцем.
Зі слив видаліть кісточки, а цибулю розріжте на великі часточки. Зніміть лушпиння з часнику.
Викладіть на лист фольги 2/3 слив, цибулі та часнику. На цю подушку помістіть свинину, а зверху розподіліть решту складових.
Щільно загорніть м’ясо в 2-3 шари фольги і відправте в розігріту до 180 °С духовку на 1 год. Відкрийте фольгу і поверніть у духовку ще на 30-40 хв.
Свинина, запечена у фользі, виходить ніжною і соковитою. Сливи і часник після тривалого томління змішуються з топленим жиром, перетворюючись у соус.
«Уют» №44-28.10.2021