Свинина з чорносливом та горіхами

Запечена свинина з чорносливом та горіхами перевершить усі ваші очікування. Гості будуть у захваті від такої гарячої страви.

Запечена свинина з чорносливом та горіхами

Склад:

  • Свинина – 1 кг,
  • цибуля – 4 шт.,
  • лимон – 1 шт.,
  • прованські трави – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • волоські горіхи – 150 г,
  • чорнослив – 200 г,
  • перець.

Приготування

Наріжте свинину шматочками середнього розміру. Цибулю крупно наріжте. Додайте до м’яса половину цибулі.

Лимон розріжте на дві частини. Одну половину розділіть на невеликі часточки. Додайте першу частину нарізаного лимона до свинини, другу – до цибулі, що залишилася.

Всипте до м’яса сіль, прованські трави та перець. Перемішайте. Візьміть другу половину лимона та видавіть із нього сік. Полийте ним свинину та цибулю.

Обсмажте м’ясо до золотистості (не готовності). Перекладіть його у глибоку ємність.

На тій же сковороді обсмажте цибулю. Половину м’яса викладіть у форму для запікання. Крупно наріжте чорнослив та горіхи. Викладіть третину від загальної кількості на м’ясо, рівномірно розподіляючи. Зверху помістіть другу половину свинини. Потім викладіть шар із ще однієї частини горіхів та чорносливу. Накрийте їх обсмаженою цибулею. Верх посипте горішками, що залишилися, і чорносливом.

Накрийте форму фольгою та відправте її в розігріту до 200 °С духовку на 80-90 хв.

«Уют» №20-18.05.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *