Свинина з грибами у сметанному соусі

Свинина з грибами в сметанному соусі – смачна і досить ситна страва. Свинина в соусі виходить м’якою та ніжною, а сметанний соус ідеально поєднується як з м’ясом так і з грибами.  Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром на власний смак.

Свинина з грибами у сметанному соусі

Склад:

  • 500-600 г свинини,
  • 250 г печериць (або інших грибів),
  • 2 цибулини, морквина,
  • 200-250 г сметани,
  • 1 ч. л. приправи для м’яса (за бажанням),
  • сіль,
  • перець,
  • олія.

Приготування

Нарізати м’ясо невеликими шматками. Печериці нарізати вздовж на 4 частини, подрібнити цибулю і моркву.

На середньому вогні обсмажити цибулю 4-5 хв., ще 5-7 хв. продовжувати, додавши моркву.

Додати гриби, обсмажити ще 8-10 хв.

На сковороді поруч обсмажити на сильному вогні м’ясо (3-4 хв.). Перекласти м’ясо до овочів, заправити спеціями, залити сметаною.

Після закипання – тушкувати ще 10-15 хв.

 «Погляд часу» №44-03.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *