Свинина з грибами у сметанному соусі
Свинина з грибами в сметанному соусі – смачна і досить ситна страва. Свинина в соусі виходить м’якою та ніжною, а сметанний соус ідеально поєднується як з м’ясом так і з грибами. Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром на власний смак.

Склад:
- 500-600 г свинини,
- 250 г печериць (або інших грибів),
- 2 цибулини, морквина,
- 200-250 г сметани,
- 1 ч. л. приправи для м’яса (за бажанням),
- сіль,
- перець,
- олія.
Приготування
Нарізати м’ясо невеликими шматками. Печериці нарізати вздовж на 4 частини, подрібнити цибулю і моркву.
На середньому вогні обсмажити цибулю 4-5 хв., ще 5-7 хв. продовжувати, додавши моркву.
Додати гриби, обсмажити ще 8-10 хв.
На сковороді поруч обсмажити на сильному вогні м’ясо (3-4 хв.). Перекласти м’ясо до овочів, заправити спеціями, залити сметаною.
Після закипання – тушкувати ще 10-15 хв.
«Погляд часу» №44-03.11.2022