Свинина з ягідним соусом

Свинина з ягідним соусом

Цей рецепт зі свинини ідеально підійде для свят і романтичної вечері. Ніжне м’ясо, обсмажене з додаванням вина, з кисло-солодким соусом зі смородини прикрасить будь-який стіл і подарує масу задоволення.

Склад:

  • Свинина – 500 г,
  • соєвий соус – 4 ст. л.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • крохмаль – 1,5 ч. л.,
  • паприка – 0,5 ч. л.,
  • червоне вино – 150 мл,
  • червона смородина – 200 г,
  • часник – 3 зуб.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • вода – 50 мл,
  • розмарин – 0,5 ч. л.,
  • перець.

Приготування:

У соєвий соус додайте лимонний сік, паприку, перець і 1 ч. л. крохмалю. Перемішайте. Наріжте м’ясо на шматочки товщиною 1-1,5 см. Помістіть у маринад і залиште маринуватися на 30-60 хв.

У блендері збийте смородину, часник і оливкову олію. Викладіть на сковороду і додайте цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і трохи уваріть соус.

Розведіть крохмаль із водою і додайте до смородини. Готуйте кілька хвилин, постійно помішуючи.

Обсмажте м’ясо з двох сторін на сильному вогні до золотистого кольору. Зменшіть вогонь і влийте у сковороду вино. Накрийте кришкою і готуйте, поки вино практично повністю не випарується. Періодично перевертайте м’ясо.

 «УЮТ» №14-02.04.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *