Свинина, запечена з яблуками

Багато хто не уявляє вечерю без апетитного шматка м’яса з рум’яною скоринкою. Спеціально для особливих випадків є рецепт запеченої соковитої свинини.

Свинина, запечена з яблуками

Склад:

  • Свиняча корейка – 1 кг,
  • яблука – 2-3 шт.,
  • смалець – 1 ст. л.,
  • біле сухе вино – 0,5 скл.,
  • олія – 4 ст. л.,
  • часник – 3-4 зуб.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець – 1 ч. л.,
  • майоран – 1 ст. л.,
  • кмин – 1 ч. л.,
  • розмарин – 1 ч. л.,
  • гвоздикака – 3-4 шт.

Приготування

Приготуйте маринад. Змішайте олію з подрібненим часником. Додайте прянощі, сіль і ароматні трави.

Гострим ножем зробіть на м’ясі кілька поперечних надрізів. Натріть м’ясо маринадом з усіх боків, помістіть у миску, яку потім затягніть плівкою і відправте у холодильник на ніч.

Смалець розтопіть у сковороді, обсмажте м’ясо протягом 2 хв. із кожного боку.

Яблука наріжте часточками і розмістіть у поперечних надрізах на м’ясі.

Перекладіть підготовлену свинину в рукав для запікання, влийте вино. Решту яблучних дольок викладіть туди ж. Зав’яжіть краї рукава, зробіть кілька проколів ножем для виходу пари.

Свинина з яблуками

Запікайте при 190 °С протягом години.

Рукав розріжте, щоб залишилися бортики, полийте м’ясо соком, що виділився, поверніть у духовку ще на 15 хв.

До свинини пропонуємо подати густий яблучний соус. Для цього запечені яблука вийміть із форми, протріть через сито, додайте до пюре сік, що виділився з м’яса під час запікання, влийте 100 мл води, додайте 1 ст. л. борошна. Змішайте все у сотейнику, помішуючи, загустіть на середньому вогні. Спробуйте на смак, додайте при необхідності сіль, цукор, перець

 «УЮТ» №28-09.07.2020

Читайте також: Свинина, запечена в горщику

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *