Свинина, запечена з яблуками
Багато хто не уявляє вечерю без апетитного шматка м’яса з рум’яною скоринкою. Спеціально для особливих випадків є рецепт запеченої соковитої свинини.

Склад:
- Свиняча корейка – 1 кг,
- яблука – 2-3 шт.,
- смалець – 1 ст. л.,
- біле сухе вино – 0,5 скл.,
- олія – 4 ст. л.,
- часник – 3-4 зуб.,
- сіль – 1 ч. л.,
- перець – 1 ч. л.,
- майоран – 1 ст. л.,
- кмин – 1 ч. л.,
- розмарин – 1 ч. л.,
- гвоздикака – 3-4 шт.
Приготування
Приготуйте маринад. Змішайте олію з подрібненим часником. Додайте прянощі, сіль і ароматні трави.
Гострим ножем зробіть на м’ясі кілька поперечних надрізів. Натріть м’ясо маринадом з усіх боків, помістіть у миску, яку потім затягніть плівкою і відправте у холодильник на ніч.
Смалець розтопіть у сковороді, обсмажте м’ясо протягом 2 хв. із кожного боку.
Яблука наріжте часточками і розмістіть у поперечних надрізах на м’ясі.
Перекладіть підготовлену свинину в рукав для запікання, влийте вино. Решту яблучних дольок викладіть туди ж. Зав’яжіть краї рукава, зробіть кілька проколів ножем для виходу пари.

Запікайте при 190 °С протягом години.
Рукав розріжте, щоб залишилися бортики, полийте м’ясо соком, що виділився, поверніть у духовку ще на 15 хв.
До свинини пропонуємо подати густий яблучний соус. Для цього запечені яблука вийміть із форми, протріть через сито, додайте до пюре сік, що виділився з м’яса під час запікання, влийте 100 мл води, додайте 1 ст. л. борошна. Змішайте все у сотейнику, помішуючи, загустіть на середньому вогні. Спробуйте на смак, додайте при необхідності сіль, цукор, перець
«УЮТ» №28-09.07.2020
Читайте також: Свинина, запечена в горщику