Свинина, запечена з сухофруктами у медовій глазурі

Свинина фарширується курагою, чорносливом та інжиром і запікається в апетитній глазурі на основі меду, червоного вина й олії. Солодкість і соковитість фруктів гармонійно відтіняє солонуватий, із перчинкою смак м’яса.

Свинина запечена з сухофруктами

Склад:

  • Свинина – 900 г,
  • курага – 75 г,
  • чорнослив – 75 г,
  • інжир сушений – 75 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • вино червоне – 150 мл,
  • мед – 2 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.

Для подачі:

  • салат листовий – 2-3 листки.

Приготування

Сухофрукти залийте гарячою водою на пару хвилин і промийте.

Розігрійте духовку до 180 °С.

Приготуйте глазур, змішавши вино, мед і олію. Суміш повинна бути однорідною.

У м’ясі, не прорізаючи наскрізь, поперек зробіть 5 надрізів глибиною приблизно 3-4 см. Натріть м’ясо сіллю і сумішшю мелених перців. Центральний надріз заповніть інжиром. Розрізи з двох сторін від центрального заповніть чорносливом. Крайні надрізи з обох сторін заповніть курагою.

Обв’яжіть м’ясо кулінарною ниткою, помістіть у форму для запікання. З усіх боків рясно змастіть м’ясо приблизно 1/3 глазурі.

Помістіть форму у духовку, розігріту до 180 °С, і запікайте м’ясо 90 хв. За цей час ще два рази (через кожні 30 хв.) рясно змастіть м’ясо глазур’ю, поступово повністю вливаючи винно-медову суміш у форму.

Якщо м’ясо починає активно зарум’янюватися зменшіть температуру до 170 °С.

Готове м’ясо охолодіть до теплого стану.

«Уют» №7- 11.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *