Свинина, запечена з сухофруктами у медовій глазурі
Свинина фарширується курагою, чорносливом та інжиром і запікається в апетитній глазурі на основі меду, червоного вина й олії. Солодкість і соковитість фруктів гармонійно відтіняє солонуватий, із перчинкою смак м’яса.
Склад:
- Свинина – 900 г,
- курага – 75 г,
- чорнослив – 75 г,
- інжир сушений – 75 г,
- сіль – 1 ч. л.,
- перець – 1 ч. л.
Для глазурі:
- вино червоне – 150 мл,
- мед – 2 ст. л.,
- олія – 2 ст. л.
Для подачі:
- салат листовий – 2-3 листки.
Приготування
Сухофрукти залийте гарячою водою на пару хвилин і промийте.
Розігрійте духовку до 180 °С.
Приготуйте глазур, змішавши вино, мед і олію. Суміш повинна бути однорідною.
У м’ясі, не прорізаючи наскрізь, поперек зробіть 5 надрізів глибиною приблизно 3-4 см. Натріть м’ясо сіллю і сумішшю мелених перців. Центральний надріз заповніть інжиром. Розрізи з двох сторін від центрального заповніть чорносливом. Крайні надрізи з обох сторін заповніть курагою.
Обв’яжіть м’ясо кулінарною ниткою, помістіть у форму для запікання. З усіх боків рясно змастіть м’ясо приблизно 1/3 глазурі.
Помістіть форму у духовку, розігріту до 180 °С, і запікайте м’ясо 90 хв. За цей час ще два рази (через кожні 30 хв.) рясно змастіть м’ясо глазур’ю, поступово повністю вливаючи винно-медову суміш у форму.
Якщо м’ясо починає активно зарум’янюватися зменшіть температуру до 170 °С.
Готове м’ясо охолодіть до теплого стану.
«Уют» №7- 11.02.2021