Сирна запіканка з гарбузом, яблуками, родзинками й горіхами
Цей смачний, легкий і швидкий десерт добре підійде людям, які стежать за своєю фігурою і знаходяться на дієті. Готується запіканка легко, так як ніяких особливих знань в кулінарії, щоб її приготувати, не потрібно, а результат – ніжна, ароматна сирна запіканка з гарбузом, яблуками, родзинками і горіхами.
Склад:
- Гарбуз – 500 г,
- сир – 500 г,
- манна крупа – 4 ст. л.,
- яблука – 2 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- волоські горіхи – 100 г,
- родзинки – 50 г,
- вершкове масло – 30 г,
- цукор – 3 ст. л,
- мед – 1 ст. л.,
- сіль.
Приготування:
Родзинки залийте водою і залиште на 20 хв. Горіхи трохи підсушіть і подрібніть. Очищені гарбуз і яблука наріжте кубиками.
Збийте міксером яйця з сіллю й цукром. Додайте манну крупу, знову збийте й залиште на 20 хв., щоб крупа набухла.
Сир протріть через сито, щоб позбутися грудочок. Додайте до яєць сир і мед і знову збийте тісто до однорідної консистенції.
Викладіть частину тіста в змащену маслом і посипану манною крупою форму для випікання. Потім покладіть шар гарбуза і яблук, посипте родзинками й горіхами. Зверху викладіть рещту тіста і поставте запікатися страву з гарбуза в розігріту до 180°С духовку на 40 хв.
«УЮТ» №43-2019