Сирні кульки-смакотульки

Сирні кульки-смакотульки

У рецепт сирних кульок входять прості та доступні продукти. Сир можна брати будь-якої жирності. Смажать пончики у великій кількості олії. Але тут є свій плюс – їх не треба перевертати, кульки рівномірно рум’яняться з усіх боків. А щоб зменшити кількість олії, беріть невелику вузьку каструлю, але таку, щоб пончики вільно вміщалися. Усього виходить близько 35 кульок.

Склад:

  • 250 г сиру,
  • 250 г борошна,
  • 100 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • дрібка ваніліну,
  • 250-300 мл олії (без запаху),
  • цукрова пудра – за бажанням.

Приготування:

Борошно змішати з содою. Яйця збити на піну з цукром, ваніліном і сіллю до розчинення крупинок.

Додати в суміш сир. Ще раз збити, щоб сир об’єднався з яєчною масою. Додати борошно з содою і ретельно вимісити. Виходить м’яке, трохи липке тісто.

Від консистенції сиру залежить кількість борошна – чим він сухіший, тим менше потрібно борошна. Відкладіть тісто на 5 хв.

У каструльці розігріти олію.

Важливо: якщо олію недостатньо розігріти, кульки сильно просочаться нею. Якщо ж перегрієте, скоринка кульок підгорить, а всередині м’якуш залишиться сирим.

Розділити тісто на кульки розміром приблизно як горіх (великі не робіть, пончики сильно роздуваються при смаженні). Оскільки тісто трохи липне, при формуванні можна трохи обкачати заготовки в борошні.

Покласти у гарячу олію по кілька кульок (щоб не стикалися одна з одною) і смажити на середньому вогні (близько 6-7 хв.). Сирні кульки одразу роздуваються й округлюються.

Не відходьте від плити – процес відбувається швидко і потребує вашої постійної уваги. Виймайте готові кульки з олії шумівкою і перекладайте на паперові серветки, які вберуть у себе зайвий жир. Коли трохи охолонуть, притрусіть цукровою пудрою.

«Погляд часу» №13-26.03.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *