Сирники в духовці
Сирники зазвичай смажать на сковороді, але сирники приготовлені в духовці більш смачні і корисні.
Рецепт сирників в духовці дещо відрізняється від класичного варіанта: борошно радимо замінити манною крупою, а також додати сметану з розпушувачем.
Результат –м’який, повітряний і корисний десерт із вершковим смаком. За бажанням додайте жменю родзинок.
Склад:
- Сир – 200 г,
- ванілін – 1 щіп.,
- цукор – 3 ст. л.,
- сметана – 5 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- манка – 3 ст. л.,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Приготування;
Сир ретельно перетріть із цукром і ваніліном. Додайте яйця і розтоплене вершкове масло.
Манну крупу змішайте зі сметаною, додайте розпушувач і дайте постояти 10-15 хв.
Змішайте обидві маси і розкладіть по формах. Випікайте протягом 20-25 хв. при температурі 200 ºС.
За бажанням посипте сирники цукровою пудрою і подавайте, поливши сметаною чи полуничним варенням.
«УЮТ» №17-23.04.2020