Сирний пиріг із червоною смородиною
Солодка сирна начинка відмінно поєднується з ягідною кислинкою – і дарує неймовірні відчуття. Чим більше ягід ви покладете в пиріг, тим соковитіше і смачніше він буде.

Для тіста:
- 100 г сиру,
- 100 г вершкового масла,
- 200 г борошна,
- яйце,
- 2-3 ст. л. молока.
Для начинки:
- 1,5 скл. смородини,
- 200 г сиру,
- 250 г сметани,
- 1 яйце,
- 4 ст. л. цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 1 ст. л. борошна.
Приготування
Виделкою розім’яти сир і вершкове масло, потім додати борошно і розминати до одержання дрібних грудочок. І наприкінці додати яйце й молоко та замісити до такого стану, щоб вийшла одна велика грудка тіста.
Цю грудку покласти у середину форми, пальчиками розподілити рівномірно по всій формі і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
Змішати всі інгредієнти для начинки, крім смородини.
Смородину промити, дати стекти воді.
Витягти тісто з холодильника, наколоти виделкою. Вилити на тісто сирну начинку. Зверху рівномірно розсипати ягоди.
Випікати при 180 °С близько 30 хв.
«Погляд часу» №32-5.08.2021