Сирний суп із куркою
Готуємо сирний суп із куркою – простий, смачний і апетитний. Такий суп сподобається всім членам сім’ї, як діткам, так і дорослим.
Склад:
- Куряче філе – 500 г,
- плавлений сир – 200 г,
- картопля – 400 г,
- цибуля – 150 г,
- морква – 180 г,
- вершкове масло,
- сіль,
- мелений чорний перець,
- зелень – за смаком,
- лавровий лист – 3 шт.,
- грінки – за смаком,
- чорний перець горошком – 2 шт,
- запашний перець горошком – 2 шт.
Приготування
У трилітрову каструлю покласти м’ясо і налити води. Щойно бульйон почне кипіти, додати 1 ч. л. солі, пару горошків запашного і чорного перцю, лавровий лист. Варити від моменту закипання 20 хв.
Потім м’ясо вийняти з каструлі і порізати невеликими шматочками.
Картоплю нарізати кубиками. Цибулю теж нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Плавлений сир натерти на тертці чи порізати кубиками.
У кипучий бульйон додати картоплю. З моменту закипання проварити 5-7 хв.
Тим часом зробити слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покласти цибулю, потім моркву. Злегка посолити і поперчити.
Готову засмажку і нарізане м’ясо додати у суп і варити ще 10 хв.
Потім додати плавлений сир, помішати і вимкнути вогонь.
Подавати із зеленню і грінками.
«Погляд часу» №49-03.12.2020