Сирний суп із пельменями
Сирний суп із пельменями рекомендують подавати з нежирною сметаною та часником. Свіжу зелень можна не додавати відразу в каструлю, а покласти кожному у тарілку.

Склад:
- Вода – 2,5 л,
- пельмені – 200 г,
- картопля – 3 шт.,
- печериці – 5 шт.,
- цибулина,
- плавлений сир – 1 шт.,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Приготування
У каструлю налийте воду, посоліть і доведіть до кипіння.
Тим часом поріжте картоплю середніми шматочками і висипте її в киплячу воду. Варіть до напівготовності.
Подрібніть цибулю з грибами. Натріть на тертці моркву. Смажте все до м’якості.
Потім зваріть пельмені в окремому сотейнику.
Коли картопля буде практично готова, додайте до неї засмажку, нарізані плавлені сирки та готові пельмені. Посоліть, поперчіть до смаку. Варіть суп ще близько 3 хв. Наприкінці прикрасьте страву подрібненою зеленню.
Можна варити пельмені безпосередньо в супі чи окремо. Тоді розрахуйте точний час приготування, щоб не переварити напівфабрикати. В іншому випадку у вас вийде не суп, а каша з тіста та м’яса.
«Уют» №11-16.03.2023