Така потрібна фольга на кухні

Дізнайтеся десять причин, чому потрібно мати рулон фольги на кухні.
- Соковита курка. Сформувавши з фольги щільне кільце, покладіть його на деко, а всередину поставте курку. Таким чином гаряче повітря «обгорне» курку з усіх боків, і вона пропечеться рівномірно і швидко.
- Експрес-лійка. Якщо вам потрібно щось перелити, а на кухні немає лійки, змайструйте її з листів фольги, згорнувши їх конусом.
- Збільшить термін зберігання бананів. Якщо ви обгорнете кінчик суцвіття бананів фольгою і покладете фрукти до холодильника, вони зберігатимуться значно довше.
- Збереже лимонну цедру. Приклавши до поверхні тертки складену вдвічі фольгу, ви зможете зібрати всю цедру, вона не застрягне між зубцями і не прилипне до стінок тертки.
- Збереже краї виробів м’якими. Якщо краї випічки у вашій духовці підгорають, обгорніть їх одним шаром фольги: так вони залишаться м’якими.
- Регулює розмір дека. Завеликий розмір дека легко зменшити за допомогою фольги. Сформувавши з кількох її шарів бортик, надайте своїй випічці бажаних розміру й форми.
- Швидко охолодить напої. Перед тим, як покласти напої до холодильника, загорніть пляшки фольгою.
- Замінить губку. Якщо у вас немає жорсткої металевої губки для видалення жиру і пригару, скористайтеся фольгою, склавши з неї щільну кульку.
- Трафарети. Якщо немає потрібних металевих форм для випічки печива, ви завжди можете сформувати з фольги трафарети. Це стосується і форм для випічки.
- Посуд із фольги. З фольги можна зробити посуд, у якому буде зручно запікати на грилі чи багатті різноманітні страви: від овочів до м’яса.
«Погляд часу» №11-16.03.2023