Тарендіс з оселедцем
- Огірки – 4 шт.,
- сметана – 400 г,
- оселедець – 250 г,
- цибулина,
- кріп,
- желатин – 1 ч. л.,
- сіль – дрібка,
- чорний мелений перець,
- оцет – 1 ч. л.
Налийте в миску півсклянки холодної води і на 20 хв. замочіть у ній желатин. Цибулину наріжте кубиками, скропіть оцтом і залийте на 1 хв. окропом. Потім воду злийте й обдайте холодною водою.
Огірки розріжте навпіл, м’якоть вийміть і наріжте кубиками. Посоліть і залиште на 10 хв. Оселедець наріжте шматочками такого розміру, що й цибуля.
Злийте сік з огірків і змішайте його зі сметаною. Воду з желатином вилийте в каструлю і доведіть до кипіння. Потім желатин вилийте в сметану, додайте туди цибулю, огірки, оселедець, кріп і перець. Ретельно все перемішайте і розкладіть по келихах, у яких можна й подавати. Помістіть їх на 5-6 год. в холодильник.