Татарські пиріжки

Татарські пиріжки
Татарські пиріжки

Спочатку треба замісити тісто. Змішуємо 0,5 скл. молока, яйце, по 0,5 ч. л. солі і цукру, додаємо 150 г розтопленого вершкового масла, всипаємо 2 скл. просіяного борошна і вимішуємо тісто.

Підготовлене тісто має «відпочити» приблизно півгодини, а за цей час готуємо начинку.

Відварюємо кілограм картоплі, розминаємо зі склянкою гарячого молока і 2 ст. л. вершкового масла. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і теж додаємо у пюре.

Повертаємося до тіста – ділимо на рівні шматочки, кожен розкатуємо у коржики і наколюємо виделкою. Обсмажуємо на розігрітій сухій сковороді з товстим дном.

Знімаючи коржик, відразу змащуємо розтопленим маслом і накриваємо рушником. На половинку коржа викладаємо начинку і накриваємо другою половинкою. Виходять апетитні, хрусткі пиріжки по-татарськи!

С. Г. Ковальська, м. Лубни

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *