Тефтелі в соусі

Тефтелі в соусі

Здавалося, що тефтелі без томатної пасти – не тефтелі, але можна домогтися набагато більш цікавого смаку, якщо слідувати традиційному бельгійському рецепту.

У ньому добре все: від багатого поєднання спецій до кількості самого блюда. З одного кілограма фаршу виходить в півтора рази більше м’ясних тефтелей і повна сковорода смачного соусу.

Хлібний м’якуш підходить для тефтелів більше, ніж рис, тому вони виходять такими ж м’ясними, як котлети, але набагато соковитішими.

Склад:

  • Фарш(суміш свинячого і яловичого) – 1 кг,
  • цибуля – 2 шт.,
  • хліб – 100 г,
  • молоко – 120 мл,
  • петрушка – 25 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • чорний перець горошком,
  • мускатний горіх,
  • сіль,
  • сухарі – 1 ст. л.,
  • цукор – 4 ст. л.,
  • оцет – 2 ст. л.,
  • бульйонний кубик,
  • ткемалі – 4 ст. л.,
  • гвоздика – 4 шт.,
  • лаврові листки – 2 шт.,
  • кмин – 0,25 ч. л.,
  • родзинки – 20 шт.

Приготування:

Змішайте фарш із дрібно нарубаною зеленню, яйцями, хлібом та однією половинкою цибулини, натертої або пропущеної через м’ясорубку.

Із фаршу сформуйте тефтелі, обсмажте їх на вершковому маслі до рум’янцю і складіть в окремий посуд.

Дрібно наріжте цибулю, що залишилася, й обсмажте в тій же сковороді з цукром. Додайте оцет, перемішайте та вимкніть вогонь.

Підготуйте 1 л бульйону. Закип’ятіть його, додайте ткемалі, сіль, перець, лавровий лист і варіть 35 хв. Потім додайте родзинки й зменшіть вогонь до мінімального.

У цей час обсмажте подрібнені в крихту сухарі у вершковому маслі й додайте до бульйону, щоб він трохи загус. Залийте тефтелі соусом і поставте на маленький вогонь до закипання. Зніміть із вогню, як тільки соус почне закипати, накрийте кришкою і потримайте в теплі ще 10 хв.

«УЮТ» №43-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *