Террін

Террін – це дуже смачна страва, не зовсім звичайна, але досить проста у приготуванні. Воно є чимось середнім між паштетом, рулетом.

Террін – це дуже смачна страва

Склад:

  • Яловичина – 500 г,
  • зелена цибуля – 25 г,
  • кріп – 25 г,
  • петрушка – 25 г,
  • вода – 1,5 л,
  • желатин – 10 г,
  • сіль,
  • перець мелений,
  • перець запашний – 6 шт.,
  • лавровий лист – 2 шт.

Приготування

Приготувати бульйон та м’ясо. У воду до м’яса додати запашний перець, два лаврові листки, сіль і варити 2-2,5 год.

Залити желатин теплою водою і залишити набухати 30-40 хв.

Поставити бульйон без м’яса на вогонь, додати сіль, мелений чорний перець і желатин. Помішувати бульйон, поки желатин повністю не розчиниться і залишити його охолоджуватися.

Дрібно нарізати зелень (по пучку цибулі, кропу та петрушки).

М’ясо нарізати кубиками і змішати з зеленню.

Перекласти м’ясо з зеленню у глибоку форму, попередньо вистеливши її харчовою плівкою, і залити бульйоном. Залишити у холодильнику на 3 год. до повного застигання.

«Уют» №15-13.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *