Террін
Террін – це дуже смачна страва, не зовсім звичайна, але досить проста у приготуванні. Воно є чимось середнім між паштетом, рулетом.

Склад:
- Яловичина – 500 г,
- зелена цибуля – 25 г,
- кріп – 25 г,
- петрушка – 25 г,
- вода – 1,5 л,
- желатин – 10 г,
- сіль,
- перець мелений,
- перець запашний – 6 шт.,
- лавровий лист – 2 шт.
Приготування
Приготувати бульйон та м’ясо. У воду до м’яса додати запашний перець, два лаврові листки, сіль і варити 2-2,5 год.
Залити желатин теплою водою і залишити набухати 30-40 хв.
Поставити бульйон без м’яса на вогонь, додати сіль, мелений чорний перець і желатин. Помішувати бульйон, поки желатин повністю не розчиниться і залишити його охолоджуватися.
Дрібно нарізати зелень (по пучку цибулі, кропу та петрушки).
М’ясо нарізати кубиками і змішати з зеленню.
Перекласти м’ясо з зеленню у глибоку форму, попередньо вистеливши її харчовою плівкою, і залити бульйоном. Залишити у холодильнику на 3 год. до повного застигання.
«Уют» №15-13.04.2023