Тертий пиріг
Тертий пиріг – дуже відома та улюблена випічка. Найчастіше його готують із варенням, особливо взимку, коли немає свіжих фруктів, але влітку в сезон фруктів та ягід пиріг можна приготувати з будь-якою фруктовою чи фруктово-ягідною начинкою, що дуже зручно та смачно!
Склад:
- 550 г борошна,
- 350 г варення,
- 250 г вершкового масла,
- 200 г цукру,
- 2 яйця,
- 1 ч. л. розпушувача,
- 0,5 ч. л. солі,
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Приготування
У миску просіяти борошно, додати розпушувач і сіль. Перемішати.
В іншому посуді розтопити масло. Додати цукор і ваніль, розмішати, щоб цукор розчинився. Дати маслу охолонути та вбити яйця, перемішати. Додати до масляно-яєчної маси борошняну суміш. Замісити пісочне тісто.
Розділити його на більшу та меншу частини (2/3 та 1/3). Меншу відправити в морозилку на 15 хв. Деко застелити папером для випічки. Викласти більший шматок тіста в центр. Руками або за допомогою качалки рівномірно розподілити на тонкий пласт. Краї коржа підрівняти ножем чи лопаткою.
Для начинки: будь-яке варення. Акуратно розподілити його по тісту. Дістати з морозилки другий шматок тіста і поверх варення натерти на великій тертці. Ущільнювати не потрібно.
Відправити деко в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180 °С близько 40 хв. У гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки.
Катерина Д.
«Погляд часу» №27-30.06.2022