Тертий пиріг

Тертий пиріг – дуже відома та улюблена випічка. Найчастіше його готують із варенням, особливо взимку, коли немає свіжих фруктів, але влітку в сезон фруктів та ягід пиріг можна приготувати з будь-якою фруктовою чи фруктово-ягідною начинкою, що дуже зручно та смачно!

Тертий пиріг

Склад:

  • 550 г борошна,
  • 350 г варення,
  • 250 г вершкового масла,
  • 200 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Приготування

У миску просіяти борошно, додати розпушувач і сіль. Перемішати.

В іншому посуді розтопити масло. Додати цукор і ваніль, розмішати, щоб цукор розчинився. Дати маслу охолонути та вбити яйця, перемішати. Додати до масляно-яєчної маси борошняну суміш. Замісити пісочне тісто.

Розділити його на більшу та меншу частини (2/3 та 1/3). Меншу відправити в морозилку на 15 хв. Деко застелити папером для випічки. Викласти більший шматок тіста в центр. Руками або за допомогою качалки рівномірно розподілити на тонкий пласт. Краї коржа підрівняти ножем чи лопаткою.

Для начинки: будь-яке варення. Акуратно розподілити його по тісту. Дістати з морозилки другий шматок тіста і поверх варення натерти на великій тертці. Ущільнювати не потрібно.

Відправити деко в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180 °С близько 40 хв. У гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки.

Катерина Д.

«Погляд часу» №27-30.06.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.