Тісто для штруделя

Штрудель є улюбленими ласощами багатьох. Із його начинками можна експериментувати, а ось добре приготовлене тісто буде показником якості цього десерту. Воно повинно бути дуже еластичним і ніжним, щоб розкрити смак випічки.

Тісто для штруделя

Склад:

  • Борошно – 250 г,
  • вода – 6 ст. л.,
  • сіль – 1/2 ч. л.,
  • маргарин вершковий – 2 ст. л.,
  • оцет – 5 крапель,
  • яйце.

Приготування:

У миску насипте просіяне борошно і зробіть заглиблення, у яке влийте теплу воду. Тепер у воду додайте 0,5 ч. л. солі і 5 крапель оцту (оцтова кислота в невеликій кількості підвищує еластичність тіста). Потім додайте яйце для скріплення компонентів.

Щоб тісто було ніжнішим, потрібно додати 1 ст. л. розтопленого (але охолодженого) маргарину. За бажанням можна використовувати оливкову олію.

Замісіть тісто. Змастіть його розтопленим маргарином (1 ст. л.), накрийте пакетиком або харчовою плівкою, зверху закутайте рушником.

Залиште його на пів години в теплому місці. Тісто для приготування штруделя готове.

Читайте також: Cолоний штрудель

«Погляд часу» №23-04.06.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *