Томатний суп із квасолею
Аджика та бобові – це завжди вдала комбінація. Томатний суп із квасолею з ними вас приємно здивує!

Склад:
- Яловичий бульйон – 4 л,
- квасоля – 1 скл.,
- бекон – 250 г,
- морква – 3 шт.,
- картопля – 2 шт.,
- селера – 2 шт.,
- цибулина, часник – 6 зуб.,
- капуста – 600 г,
- лавровий лист – 6 шт.,
- сіль – 2 ч. л.,
- перець духмяний – 6 шт.,
- аджика – 100 мл,
- сода – 1 ч. л.
Приготування
Квасолю з содою та 1 ч. л. солі залийте водою та доведіть до кипіння. Залишіть у холодильнику на ніч або хоча б на кілька годин. Далі промийте квасолю і додайте в бульйон. Варіть бульйон з яловичої кістки не менше двох годин.
Обсмажте на сковороді бекон і викладіть шумівкою його в тарілку. Наріжте картоплю маленькими кубиками.
На жирі від бекону просмажте подрібнену цибулю, моркву, селеру та картоплю. Смажте овочі на середньому вогні близько 10 хв. Додайте подрібнений часник. Влийте три черпака бульйону і дайте всьому протушкуватися 5 хв. Перекладіть у каструлю.
Наріжте дрібно капусту. Якщо квасоля вже м’яка, то відправте її в каструлю. Киньте горошки перцю та лаврові листи. Поперчіть, посоліть. Потім додайте бекон та аджику. Проваріть усе ще 20 хв.
Перед подачею прикрасьте суп зеленню.
«Уют» №45-04.11.2021