Томлені пиріжки з сиром
Це чудовий спосіб приготування соковитих пиріжків з сиром. Цей рецепт сподобається особливо дітям, які люблять щось вершкове та солодке.

Склад:
- Борошно – 300 г,
- цукор – 150 г,
- молоко – 125 мл,
- сметана – 250 г,
- яйця – 2 шт.,
- родзинки – 50 г,
- сіль – 2 щіп.,
- дріжджі – 15 г,
- ванільний цукор – 3 ч. л.,
- вершкове масло – 50 г,
- сир – 250 г.
Приготування
У тепле молоко всипте дріжджі та 10 г цукрового піску. Перемішайте та поставте опару у тепле місце на 20 хв.
В окрему тару розбийте яйце, додайте жовток із другого яйця (білок збережіть). Висипте до суміші 100 г цукру, 1 ч. л. ванільки та щіпку солі. Після з’єднання всіх компонентів влийте опару, що підійшла.
Розтопіть вершкове масло, вилийте в яєчну суміш і перемішайте. Просійте в отриману суміш борошно, замісіть еластичне тісто. Після замісу приберіть тісто в тепло під плівку на годину.
Сир з’єднайте з 30 г цукру, ванількою, білком, сіллю, перемішайте. У сирну масу киньте родзинки.
Тісто розділіть на колобки (по 50 г). Дайте їм настоятися під рушником 10 хв. Розкатайте їх у коржики діаметром 8 см. Із протилежних сторін зробіть паралельні надрізи. Всередину покладіть начинку сиру, простягаючи один надріз у другий. Після того, як заготовки будуть готові, перекладіть їх у форму для випікання. Залиште підходитися на 30 хв.

Випікайте пиріжки 25 хв. при 200 °С у духовці. Залишки цукру та сметани з’єднайте між собою. Після випікання змастіть охолоджені вироби сметанною сумішшю. Духову шафу розігрійте до 150 °С, томіть випічку ще 30 хв.
«Уют» №16 – 20.04.2023