Томлені пиріжки з сиром

Це чудовий спосіб приготування соковитих пиріжків з сиром. Цей рецепт сподобається особливо дітям, які люблять щось вершкове та солодке.

Томлені пиріжки з сиром

Склад:

  • Борошно – 300 г,
  • цукор – 150 г,
  • молоко – 125 мл,
  • сметана – 250 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • родзинки – 50 г,
  • сіль – 2 щіп.,
  • дріжджі – 15 г,
  • ванільний цукор – 3 ч. л.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • сир – 250 г.

Приготування

У тепле молоко всипте дріжджі та 10 г цукрового піску. Перемішайте та поставте опару у тепле місце на 20 хв.

В окрему тару розбийте яйце, додайте жовток із другого яйця (білок збережіть). Висипте до суміші 100 г цукру, 1 ч. л. ванільки та щіпку солі. Після з’єднання всіх компонентів влийте опару, що підійшла.

Розтопіть вершкове масло, вилийте в яєчну суміш і перемішайте. Просійте в отриману суміш борошно, замісіть еластичне тісто. Після замісу приберіть тісто в тепло під плівку на годину.

Сир з’єднайте з 30 г цукру, ванількою, білком, сіллю, перемішайте. У сирну масу киньте родзинки.

Тісто розділіть на колобки (по 50 г). Дайте їм настоятися під рушником 10 хв. Розкатайте їх у коржики діаметром 8 см. Із протилежних сторін зробіть паралельні надрізи. Всередину покладіть начинку сиру, простягаючи один надріз у другий. Після того, як заготовки будуть готові, перекладіть їх у форму для випікання. Залиште підходитися на 30 хв.

Пиріжки з сиром

Випікайте пиріжки 25 хв. при 200 °С у духовці. Залишки цукру та сметани з’єднайте між собою. Після випікання змастіть охолоджені вироби сметанною сумішшю. Духову шафу розігрійте до 150 °С, томіть випічку ще 30 хв.

«Уют» №16 – 20.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *