Торт «Бите скло»

Торт Бите скло
Торт «Бите скло»

«Задавака» №5-2019

Цей торт випікати не треба. У ньому будуть лише фрукти, желе й молоко.

  • Фрукти чи ягоди – 200 г,
  • цукор – 200 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • желе різних кольорів – 3 пакетики,
  • желатин – 25 г,
  • молоко (2,5 %) – 250 мл,
  • вода – 100 г.

Зробіть кілька видів желе, використовуючи інструкцію на пакетику. Розлийте в окремі форми та дочекайтеся повного охолодження.

Розчиніть у воді желатин. Дочекайтеся, поки він набухне. Доведіть до кипіння молоко, зачекайте, поки воно трохи охолоне. Коли желатин буде готовий, додайте у молоко ванільний і звичайний цукор, вилийте желатин і добре перемішайте. Отриману суміш трохи підігрійте на вогні, не доводячи до кипіння. Зніміть із плити та залиште охолоджуватися.

Візьміть форму для торта без випікання. Наріжте фрукти. Різнокольорове желе розріжте на невеликі шматочки. Викладіть або впереміш, або окремими шарами фрукти, ягоди, кубики желе.

Залийте все приготовленим желе з молока. Поставте у холодильник до повного охолодження.

Щоб подати желейний торт на стіл, потрібно взяти тарілку й на неї перевернути торт із форми. Так нижній шар стане верхнім. Для збереження ідеального вигляду, форму потрібно трохи розігріти над парою чи у гарячій воді.

Особливістю желейного торта з фруктами «Бите скло» є його оригінальність. Тому він зовсім не потребує додаткового прикрашання.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *