Торт «Бите скло»

Торт «Бите скло»

Господині перепробували вже мінімум півсотні домашніх десертів за карантин. Але що, якщо часу в обріз, а смачненького все ж хочеться? У такому випадку торт із печива «Бите скло» – ідеальний варіант.

Склад:

  • 200 г печива,
  • по 90 г желе зі смаком ківі, лимона, полуниці, вишні, апельсина,
  • 400 г йогурту,
  • 200 г вершків,
  • 200 мл молока,
  • 200 г цукрової пудри,
  • 4 ст. л. желатину.

Приготування:

Для цього десерту підійде желе будь-яких смаків. Головне, щоб його було не менше п’яти. Розчиніть кожне желе у 1,5 скл. води. Розлийте їх в окремі блюдця.

Застигле желе наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску.

Застигле желе наріжте невеликими кубиками

Желатин залийте 0,5 скл. холодного молока. Залиште суміш хвилин на 10, щоб вона набухла.

Решту молока закип’ятіть разом із цукром. З’єднайте ці дві суміші. Перемішуйте масу до розчинення желатину. Потім дайте їй охолонути.

Змішайте желатинову масу з йогуртом за допомогою вінчика. Далі влийте до них збиті вершки. Цю вершково-молочну суміш додайте до різнобарвного желе. Акуратно перемішайте.

Дно форми вистеліть печивом.

Дно форми вистеліть печивом

Вилийте желейну масу у форму.

Вилийте желейну масу у форму

Розрівняйте її. Поверх желе швидко викладіть шар печива. На нього поставте дошку.

Так печиво краще прилипне до начинки. Поставте десерт у холодильник мінімум на 2 год.

Готовий торт із печива легко дістати з форми. Просто переверніть його догори дном. Але якщо желе прилипло, обдайте форму окропом.

Розріжте торт між печивом. Так він буде виглядати презентабельніше.

«УЮТ» №20-14.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *