Торт «Еклер»

Торт «Еклер»

Якщо ви не хочете витрачати півдня на випічку складного десерту, то рецепт гігантського еклера буде дуже до речі. Такий торт із заварним кремом можна сміливо приготувати для святкового столу або для сімейних чаювань. Він ідеальний для ледачих ласунів і стане вишуканим десертом для вибагливих гостей.

Склад:

  • Борошно – 190 г,
  • молоко – 625 мл,
  • вода – 125 мл,
  • вершкове масло – 175 г,
  • яйця – 6 шт.,
  • цукор – 145 г,
  • сіль – 0,25 ч. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • вершки – 200 мл,
  • цукрова пудра – 30 г,
  • ванільний цукор – 1 ч. л.,
  • чорний шоколад – 40 г,
  • карамельний соус – 20 мл.

Приготування:

Тісто. Розігрійте 125 мл води в каструлі на середньому вогні, додайте 125 мл молока, 0,25 ч. л. солі, 25 г цукру, 115 г вершкового масла й доведіть суміш до кипіння. Усипте 140 г борошна й розмішайте, потім лопаткою відокремте тісто від стінок каструлі. Зніміть каструлю з тістом із вогню і залиште на 5 хв. для остигання. Додайте почергово 4 яйця, помішуючи лопаткою після кожного додавання.

Змастіть форму соняшниковою олією і перекладіть тісто, розрівняйте поверхню й підніміть тісто по стінках форми. Випікайте корж у розігрітій до 200 °С духовці протягом 20-30 хв. Дверцята духовки під час випікання відкривати не можна.

У цей час приготуйте крем: розігрійте в каструлі 450 мл молока, додайте 10 г цукрової пудри, перемішайте. В окремому посуді змішайте 120 г цукру, 2 яйця та ванільний цукор. Додайте 50 г борошна і добре вимішайте. Потім улийте 50 мл молока і збийте, щоб не було грудочок. Улийте яєчну суміш у молоко й доведіть до кипіння. Через 5 хв., коли крем загусне, зніміть його з плити і перелийте в інший посуд. Додайте 50 г вершкового масла, перемішайте, накрийте посудину плівкою та остудіть.

Збийте вершки з 20 г цукрової пудри до пишної піни та перемішайте з заварним кремом. Викладіть увесь крем на спечений корж, розрівняйте шар і остудіть.

Чорний шоколад із 10 г вершкового масла розтопіть на водяній бані, перекладіть у кондитерський пакет і прикрасьте торт тонкими смужками глазурі. Те ж саме виконайте з карамельним соусом.

Готовий торт поставте в холодильник на 4 години.

«УЮТ» №49-2019

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *