Торт «Франкфуртський вінок»
Багатошаровий торт «Франкфуртський вінок» – частування родом з Німеччини. А яке ж свято без чаювання зі смачним тортиком у колі рідних?
Склад:
- Яйця – 5 шт.,
- вершкове масло – 375 г,
- цукор – 350 г,
- ванільний цукор – 10 г,
- сіль – 1 щіп.,
- борошно – 220 г,
- кукурудзяний крохмаль – 80 г,
- розпушувач для тіста – 7 г,
- лимонна цедра,
- молоко – 500 мл,
- ванільний пудинг (можна замінити сумішшю крохмалю і ванільного цукру) – 40 г,
- фундук – 125 г,
- ягідний джем – 4 ст. л.
Приготування
Змішайте борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль.
До 150 г м’якого вершкового масла додайте 200 г цукру, сіль і ванільний цукор, збийте інгредієнти міксером.
Приготуйте тісто. Продовжуючи збивати масляну масу, додавайте по 1 яйцю кімнатної температури. У кінці всипте просіяні сухі інгредієнти і лимонну цедру. Гарненько перемішайте до гладкості.
Класичну круглу кексову форму з отвором змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Влийте тісто і рівномірно розподіліть його.
Поставте форму в духовку, розігріту до 170 °С, на 40 хв.
Тим часом приготуйте крем. З’єднайте пудинг і 100 г цукру, влийте 100 мл молока і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Молоко, що залишилося, поставте на вогонь. Помішуючи, введіть пудингову суміш і варіть після закипання ще 1 хв., помішуючи. Перелийте пудинг в іншу ємність і накрийте плівкою.
Подрібніть горіхи і викладіть їх на сковороду з цукром, що залишився, і 25 г вершкового масла. Обсмажте інгредієнти кілька хвилин. Збийте вершкове масло до білого кольору. По 1 ст. л. додавайте охолоджений заварний крем, продовжуючи збивати.
Охолоджений бісквіт розріжте уздовж на 3 частини. Нижній корж просочіть підігрітим джемом, а потім змастіть кремом. Повторіть із двома, що залишилися, коржами.
Змастіть кремом бічні частини і залиште трохи для прикраси. Прикрасьте торт горіхами, а зверху – залишками крему.
«Уют» №39-23.09.2021