Торт «Франкфуртський вінок»


Багатошаровий торт «Франкфуртський вінок» – частування родом з Німеччини. А яке ж свято без чаювання зі смачним тортиком у колі рідних?

Торт «Франкфуртський вінок»

Склад:

  • Яйця – 5 шт.,
  • вершкове масло – 375 г,
  • цукор – 350 г,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • сіль – 1 щіп.,
  • борошно – 220 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 80 г,
  • розпушувач для тіста – 7 г,
  • лимонна цедра,
  • молоко – 500 мл,
  • ванільний пудинг (можна замінити сумішшю крохмалю і ванільного цукру) – 40 г,
  • фундук – 125 г,  
  • ягідний джем – 4 ст. л.

Приготування

Змішайте борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль.

До 150 г м’якого вершкового масла додайте 200 г цукру, сіль і ванільний цукор, збийте інгредієнти міксером.

Приготуйте тісто. Продовжуючи збивати масляну масу, додавайте по 1 яйцю кімнатної температури. У кінці всипте просіяні сухі інгредієнти і лимонну цедру. Гарненько перемішайте до гладкості.

Класичну круглу кексову форму з отвором змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Влийте тісто і рівномірно розподіліть його.

Поставте форму в духовку, розігріту до 170 °С, на 40 хв.

Тим часом приготуйте крем. З’єднайте пудинг і 100 г цукру, влийте 100 мл молока і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Молоко, що залишилося, поставте на вогонь. Помішуючи, введіть пудингову суміш і варіть після закипання ще 1 хв., помішуючи. Перелийте пудинг в іншу ємність і накрийте плівкою.

Подрібніть горіхи і викладіть їх на сковороду з цукром, що залишився, і 25 г вершкового масла. Обсмажте інгредієнти кілька хвилин. Збийте вершкове масло до білого кольору. По 1 ст. л. додавайте охолоджений заварний крем, продовжуючи збивати.

Охолоджений бісквіт розріжте уздовж на 3 частини. Нижній корж просочіть підігрітим джемом, а потім змастіть кремом. Повторіть із двома, що залишилися, коржами.

Змастіть кремом бічні частини і залиште трохи для прикраси. Прикрасьте торт горіхами, а зверху – залишками крему.

 «Уют» №39-23.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *