Торт із заварним кремом без духовки
При відсутності духовки, коржі для торту можна легко приготувати на сковороді. Вони виходять нітрохи не гірші, ніж в духовці, такі ж пишні і м’які.

Склад:
- Цукор – 400 г,
- молоко – 725 мл,
- яйце – 7 шт.,
- сода – 1,5 ч. л.,
- оцет – 1 ст. л.,
- борошно – 270 г,
- вершкове масло – 280-300 г,
- олія – 90 мл,
- сметана – 5-7 ст. л.,
- какао-порошок – 115 г,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
У миску просійте 180 г борошна, всипте 45 г какао, 140 г цукру, сіль і соду. Перемішайте. Влийте 225 мл молока й олію, вбийте 3 яйця і замісіть тісто. Влийте оцет і ще раз добре вимісіть.
Розігрійте сковороду діаметром 23-25 см. Із такої кількості тіста у вас вийде 10 коржів. Змастіть сковороду маслом і викладіть частину тіста. Смажте коржі під кришкою по 15-17 хв., не перевертаючи.
Влийте молоко в сотейник, додайте 2 яйця і 10 ст. л. цукру. Поставте на вогонь. Невеликими порціями введіть 3 ст. л. борошна, помішуючи, щоб не з’явилися грудки.
Коли консистенція крему буде схожа на густу сметану, зніміть із вогню, дайте охолонути, а потім збийте з 200 г м’якого вершкового масла.
Коли коржі і крем будуть готові, можна приступати до формування торта.
Для одного десерту достатньо трьох коржів. Змастіть кожен корж кремом і складіть один на одного.
Змішайте сметану, 2 яйця, по 3 ст. л. цукру і какао і 80-100 г вершкового масла. Покрийте торт глазур’ю.
«УЮТ» №37-10.09.2020
Читайте також: Шоколадний торт зі згущеним молоком