Торт із заварним кремом без духовки

При відсутності духовки, коржі для торту можна легко приготувати на сковороді. Вони виходять нітрохи не гірші, ніж в духовці, такі ж пишні і м’які.

Торт із заварним кремом

Склад:

  • Цукор – 400 г,
  • молоко – 725 мл,
  • яйце – 7 шт.,
  • сода – 1,5 ч. л.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • борошно – 270 г,
  • вершкове масло – 280-300 г,
  • олія – 90 мл,
  • сметана – 5-7 ст. л.,
  • какао-порошок – 115 г,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

У миску просійте 180 г борошна, всипте 45 г какао, 140 г цукру, сіль і соду. Перемішайте. Влийте 225 мл молока й олію, вбийте 3 яйця і замісіть тісто. Влийте оцет і ще раз добре вимісіть.

Розігрійте сковороду діаметром 23-25 см. Із такої кількості тіста у вас вийде 10 коржів. Змастіть сковороду маслом і викладіть частину тіста. Смажте коржі під кришкою по 15-17 хв., не перевертаючи.

Влийте молоко в сотейник, додайте 2 яйця і 10 ст. л. цукру. Поставте на вогонь. Невеликими порціями введіть 3 ст. л. борошна, помішуючи, щоб не з’явилися грудки.

Коли консистенція крему буде схожа на густу сметану, зніміть із вогню, дайте охолонути, а потім збийте з 200 г м’якого вершкового масла.

Коли коржі і крем будуть готові, можна приступати до формування торта.

Для одного десерту достатньо трьох коржів. Змастіть кожен корж кремом і складіть один на одного.

Змішайте сметану, 2 яйця, по 3 ст. л. цукру і какао і 80-100 г вершкового масла. Покрийте торт глазур’ю.

«УЮТ» №37-10.09.2020 

Читайте також: Шоколадний торт зі згущеним молоком

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *