Торт «Мурашник»
Незважаючи на простоту приготування, торт «Мурашник» надзвичайно смачний і підходить як для святкового столу, так і для звичайного чаювання. Крім того, для його приготування не потрібно багато продуктів.

Склад:
- Вершкове масло – 280 г,
- борошно – 400 г,
- сметана – 100 г,
- цукор – 40 г,
- розпушувач для тіста – 10 г,
- згущене молоко варене – 400 г,
- вершковий сир – 80 г.
Приготування
Розітріть 180 г вершкового масла кімнатної температури із цукром. Додайте сметану і перемішайте до однорідності.
Просійте борошно, змішане з розпушувачем, і введіть у вершкову масу. Замісіть тісто, замотайте його в харчову плівку і відправте в морозилку на 30 хв.
Натріть тісто на великій тертці, розподіливши його по деку і помістіть у розігріту до 200 °С духовку.
Випікайте 20-25 хв.
Змішайте масло, що залишилося, згущене молоко та сир і збийте міксером до отримання пишної маси.
Злегка розламайте спечене тісто на дрібніші шматочки. З’єднайте з кремом і акуратно перемішайте. Зробіть із маси гірку та поставте у холодильник на 4 год.
Прикрасити мурашину гірку можна маком.
«Уют» №49-02.12.2021