Торт «Мурашник»

Незважаючи на простоту приготування, торт «Мурашник» надзвичайно смачний і підходить як для святкового столу, так і для звичайного чаювання. Крім того, для його приготування не потрібно багато продуктів.

Торт «Мурашник»

Склад:

  • Вершкове масло – 280 г,
  • борошно – 400 г,
  • сметана – 100 г,
  • цукор – 40 г,
  • розпушувач для тіста – 10 г,
  • згущене молоко варене – 400 г,
  • вершковий сир – 80 г.

Приготування

Розітріть 180 г вершкового масла кімнатної температури із цукром. Додайте сметану і перемішайте до однорідності.

Просійте борошно, змішане з розпушувачем, і введіть у вершкову масу. Замісіть тісто, замотайте його в харчову плівку і відправте в морозилку на 30 хв.

Натріть тісто на великій тертці, розподіливши його по деку і помістіть у розігріту до 200 °С духовку.

Випікайте 20-25 хв.

Змішайте масло, що залишилося, згущене молоко та сир і збийте міксером до отримання пишної маси.

Злегка розламайте спечене тісто на дрібніші шматочки. З’єднайте з кремом і акуратно перемішайте. Зробіть із маси гірку та поставте у холодильник на 4 год.

Прикрасити мурашину гірку можна маком.

«Уют» №49-02.12.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *