Торт «Наполеон» без випічки і замороки

Це рецепт, який дарує максимум смаку при мінімумі витраченого часу і зусиль. Головне – вибирати свіже хрустке печиво і результат вам обов’язково сподобається. Заварний крем виходить дуже смачним і ніжним.

Торт «Наполеон» без випічки

Склад:

  • Печиво листкове – 380-400 г,
  • молоко – 600 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • борошно – 3 ст. л.,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • вершкове масло – 100 г.

Приготування

Для заварного крему дуже ретельно змішати 2 яйця з цукром і борошном, щоб не було грудочок.

Молоко підігріти до гарячого стану (щоб від нього йшов пар), але не кип’ятити. Частинами додати гаряче молоко в яєчно-борошняну суміш, постійно перемішуючи.

Крем поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Якщо все ж крем закипів і з’явилися пластівці яєць, то перебити заглибним блендером до однорідності. Крем зняти з вогню, у гарячий крем додати ванільний цукор і вершкове масло, перемішати.

Форму вистелити харчовою плівкою. Викладати перший шар печива, зверху гарячий крем. Дальше наступний шар печева змащуйте гарячим кремом і так продовжуйте поки не закінчиться увесь крем.

Частину печива подрібнити у крихту, посипати зверху.

Торт залишити просочуватися при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім поставити у холодильник на 2 год., щоб крем схопився.

«Погляд часу» №28-8.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *