Торт «Наполеон» без випічки і замороки
Це рецепт, який дарує максимум смаку при мінімумі витраченого часу і зусиль. Головне – вибирати свіже хрустке печиво і результат вам обов’язково сподобається. Заварний крем виходить дуже смачним і ніжним.
Склад:
- Печиво листкове – 380-400 г,
- молоко – 600 мл,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 3 ст. л.,
- борошно – 3 ст. л.,
- ванільний цукор – 10 г,
- вершкове масло – 100 г.
Приготування
Для заварного крему дуже ретельно змішати 2 яйця з цукром і борошном, щоб не було грудочок.
Молоко підігріти до гарячого стану (щоб від нього йшов пар), але не кип’ятити. Частинами додати гаряче молоко в яєчно-борошняну суміш, постійно перемішуючи.
Крем поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Якщо все ж крем закипів і з’явилися пластівці яєць, то перебити заглибним блендером до однорідності. Крем зняти з вогню, у гарячий крем додати ванільний цукор і вершкове масло, перемішати.
Форму вистелити харчовою плівкою. Викладати перший шар печива, зверху гарячий крем. Дальше наступний шар печева змащуйте гарячим кремом і так продовжуйте поки не закінчиться увесь крем.
Частину печива подрібнити у крихту, посипати зверху.
Торт залишити просочуватися при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім поставити у холодильник на 2 год., щоб крем схопився.
«Погляд часу» №28-8.07.2021