Торт «Сніговий пух»
Торт «Сніговий пух» виглядає дуже ефектно: незрівнянне лимонне желе під «ковдрою» з карамелізованою кокосовою стружкою. Його ніжний смак і невагома текстура сподобається всім, хто любить легкі десерти.
Склад:
- Печиво – 100 г,
- лимонне желе – 2 шт.,
- сир – 500 г,
- цукрова пудра – 3 ст. л.,
- ванільний цукор – 10 г,
- сметана – 250 г,
- вершкове масло – 35 г,
- цукор – 35 г,
- кокосова стружка – 70 г.
Приготування:
Розчинити лимонне желе у гарячій воді і дати охолонути до кімнатної температури.
Сир збити до стану крему, а сметану збити блендером із цукровою пудрою і ванільним цукром. Потім по ложці додати у сметану сир і збити все разом до однорідної пишної маси.
Холодне рідке желе ввести цівкою у сирно-сметанну масу, збиваючи на низькій швидкості.
Застелити форму для випічки харчовою плівкою, викласти печиво в один шар, а зверху – сирну масу.
Розігріти на сковороді вершкове масло, додати цукор і кокосову стружку. Обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору і дати охолонути.
Посипати сирний шар підсмаженою кокосовою стружкою і поставити желейний торт у холодильник на ніч.
«УЮТ» №2-2020