Торт «Святковий»
Готуємо чудовий торт із заварним кремом без застосування духовки.

Склад:
- Цукор – 200 г,
- молоко – 400 мл,
- яйця – 4 шт,
- сода – 1 ч. л.,
- оцет – 1 ст. л.,
- борошно – 150 г,
- вершкове масло – 150 г,
- олія – 50 мл,
- сметана – 3 ст. л.,
- какао-порошок – 60 г,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
У велику миску просіяти 90 г борошна, всипати 20 г какао, 70 г цукру, сіль і соду. Добре перемішати. Влити 120 мл молока і соняшникову олію, вбити 2 яйця і замісити тісто.
Влити оцет і ще раз добре вимісити.
Розігріти сковороду. Змастити її маслом і викласти частину тіста. Смажити коржі під кришкою по 15 хв. кожний, не перевертаючи.
Влити молоко в сотейник, додайте яйце і 5 ст. л. цукру. Поставити на помірний вогонь. Невеликими порціями ввести 2 ст. л. борошна, постійно помішуючи, щоб не з’явилися грудочки. Коли консистенція крему буде схожа на густу сметану, зняти з вогню, дати охолонути, а потім збити зі 100 г м’якого вершкового масла.
Можна приступати до формування торта.
Змастити кожен корж кремом і скласти один на одного.
Змішати сметану, яйце, по 2 ст. л. цукру і какао і 50 г вершкового масла. Покрийте торт глазур’ю.
«Погляд часу» №1-01.01.2021