Торт «Святковий»

Готуємо чудовий торт із заварним кремом без застосування духовки.

Торт «Святковий»

Склад:

  • Цукор – 200 г,
  • молоко – 400 мл,
  • яйця – 4 шт,
  • сода – 1 ч. л.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • борошно – 150 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • олія – 50 мл,
  • сметана – 3 ст. л.,
  • какао-порошок – 60 г,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

У велику миску просіяти 90 г борошна, всипати 20 г какао, 70 г цукру, сіль і соду. Добре перемішати. Влити 120 мл молока і соняшникову олію, вбити 2 яйця і замісити тісто.

Влити оцет і ще раз добре вимісити.

Розігріти сковороду. Змастити її маслом і викласти частину тіста. Смажити коржі під кришкою по 15 хв. кожний, не перевертаючи.

Влити молоко в сотейник, додайте яйце і 5 ст. л. цукру. Поставити на помірний вогонь. Невеликими порціями ввести 2 ст. л. борошна, постійно помішуючи, щоб не з’явилися грудочки. Коли консистенція крему буде схожа на густу сметану, зняти з вогню, дати охолонути, а потім збити зі 100 г м’якого вершкового масла.

Можна приступати до формування торта.

Змастити кожен корж кремом і скласти один на одного.

Змішати сметану, яйце, по 2 ст. л. цукру і какао і 50 г вершкового масла. Покрийте торт глазур’ю.

«Погляд часу» №1-01.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *