Торт «Три склянки»
На красивий і смачний торт не шкода ні часу, ні сил. Усі витрачені ресурси окупляться, коли куштуєш перший шматочок цієї смакоти. Готовий торт навіть настоювати не потрібно – бісквіт і так виходить дуже м’яким і смачним.

Склад:
- Цукор – 1 скл.,
- кефір – 1 скл.,
- борошно – 1 скл.,
- сіль – 1 щіп.,
- сода – 1 ч. л.,
- какао-порошок – 1 ст. л.,
- яйце,
- олія – 3 ст. л.,
- вершкове масло – 250 г,
- згущене молоко – 250 г,
- банан – 1 шт.,
- молочний шоколад,
- кокосова стружка.
Приготування
Збийте яйце з сіллю, всипте потроху цукор і додайте олію. Змішайте кефір із содою, перелийте його в яєчну суміш і добре перемішайте міксером.
Просійте в тісто борошно і какао, перемішайте до однородності.
Застеліть дно форми пергаментним папером, перелийте тісто і відправте форму у розігріту до 180 °С духовку на 35-40 хв.
Тепер черга за кремом. Збийте м’яке вершкове масло до пишності, влийте згущене молоко і збивайте ще 2 хв.
Охолодіть бісквіт, зріжте верхню «шапочку» і розріжте його уздовж на два коржі. Змастіть один корж кремом, викладіть шматочки банана, потім накрийте другим коржем. Покрийте торт зверху і збоку кремом, присипте кокосовою і шоколадною стружкою.
Якщо ви теж не любите переводити продукти даремно, можна використовувати «шапочку», яку ви зрізали з бісквіта. Подрібніть її і прикрасьте готовий торт.
До речі, десерт можна зробити більш святковим, якщо вибрати різнокольорову посипку.
«Уют» №11-11.03.2021