Торт «Три склянки»

На красивий і смачний торт не шкода ні часу, ні сил. Усі витрачені ресурси окупляться, коли куштуєш перший шматочок цієї смакоти. Готовий торт навіть настоювати не потрібно – бісквіт і так виходить дуже м’яким і смачним.

Торт «Три склянки»

Склад:

  • Цукор – 1 скл.,
  • кефір – 1 скл.,
  • борошно – 1 скл.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • сода – 1 ч. л.,
  • какао-порошок – 1 ст. л.,
  • яйце,
  • олія – 3 ст. л.,
  • вершкове масло – 250 г,
  • згущене молоко – 250 г,
  • банан – 1 шт.,
  • молочний шоколад,
  • кокосова стружка.

Приготування

Збийте яйце з сіллю, всипте потроху цукор і додайте олію. Змішайте кефір із содою, перелийте його в яєчну суміш і добре перемішайте міксером.

Просійте в тісто борошно і какао, перемішайте до однородності.

Застеліть дно форми пергаментним папером, перелийте тісто і відправте форму у розігріту до 180 °С духовку на 35-40 хв.

Тепер черга за кремом. Збийте м’яке вершкове масло до пишності, влийте згущене молоко і збивайте ще 2 хв.

Охолодіть бісквіт, зріжте верхню «шапочку» і розріжте його уздовж на два коржі. Змастіть один корж кремом, викладіть шматочки банана, потім накрийте другим коржем. Покрийте торт зверху і збоку кремом, присипте кокосовою і шоколадною стружкою.

Якщо ви теж не любите переводити продукти даремно, можна використовувати «шапочку», яку ви зрізали з бісквіта. Подрібніть її і прикрасьте готовий торт.

До речі, десерт можна зробити більш святковим, якщо вибрати різнокольорову посипку.

«Уют» №11-11.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *