Товстолобик у духовці

Товстолобик у духовці

Толстолобик – 1-2 шт.,
сметана – 150 г,
борошно – 100 г,
цибулина,
сіль – 1 ст. л.,
суміш перців за смаком,
олія – 3 ст. л.,
лимонний сік – 2 ст. л.,
кріп – 1/2 пучка,
селера – 100 г,
петрушка – 1/2 пучка.

Очищену рибу вимийте, наріжте шматочками. Замаринуйте, використовуючи улюблені спеції, сіль, лимонний сік. Запаніруйте в борошні рибу і на розігрітій сковороді на вершковому маслі злегка обсмажте товстолобика.

Наріжте цибулину кільцями, обсмажте її в олії. Змастіть деко олією. Викладіть на дно підсмажену цибулю, зверху покладіть рибу і посипте її рубаною зеленню. Залийте все сметаною. Запікайте при 180 °С 30 хв.

Натріть на крупній тертці сир. За 5 хв. до готовності посипте рибу сиром і відправте в духовку ще раз. Коли сирна скоринка підрум’яниться, дістаньте готову страву і подавайте до столу.

FacebookTwitterPinterest