Товстолобик, запечений з сиром і помідорами

Товстолобик, запечений з сиром і помідорами

М’ясо по-французьки, запечене під пишною сирною шубою, давно стало застільною класикою. Чому б не скористатися тією ж схемою приготування і до риби?

Причому не обов’язково дорогою. Товстолобик ідеально підходить для цієї страви. У нього досить жирне м’ясо з яскраво вираженим впізнаваним смаком, тому не будемо перевантажувати його зайвими добавками. Сметана для соковитості, помідори для пікантної кислинки і сир для ще більш вершкового смаку.

Ароматне, ніжне, що тане в роті, частування сподобається вашим гостям і близьким. І навіть не варто чекати особливого приводу, щоб його приготувати!

Склад:

  • Товстолобик – 1,5-2 кг,
  • помідори – 4 шт.,
  • твердий сир – 300 г,
  • лимон,
  • сметана – 200 г,
  • кріп,
  • петрушка,
  • сіль,
  • приправа для риби – 1 ст. л.

Приготування:

Рибу наріжте порційними шматками. Збризніть лимонним соком, злегка посоліть і посипте приправою для риби. Залиште маринуватися на 10 хв.

Сир натріть на дрібній тертці, зелень подрібніть, усе змішайте. Окремо наріжте кружальцями помідори.

Викладіть шматки риби на деко, змастіть сметаною. Зверху викладіть кружечки помідорів, посипте змішаним із зеленню сиром.

Запікайте 30-40 хв. при 200 °С.

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *