Три вітамінних напої від застуди

Застуда, як і будь-яке інше захворювання, приходить невчасно. Для того, щоб не захворіти у невідповідний час, потрібно завчасно подбати про свій імунітет.
Шипшина відмінно справляється із застудами, а чай із цієї ягоди можна пити в якості профілактики від різних хвороб. У шипшині велика кількість аскорбінової кислоти (у кілька разів більше, ніж у лимоні чи чорній смородині). Чай із шипшини багаторазово підвищує захисні сили організму. Також ця ягода має протизапальні та сечогінні властивості.
Як приготувати? Медики рекомендують запарювати ягоди шипшини. Для цього необхідно промити під проточною водою 2 ст. л. сушених плодів шипшини, розім’яти їх товкачем і засипати у термос. Додати 2 літра окропу. Потім термос укутати пледом або рушником і залишити так на всю ніч. Пити такий чай можна у будь-яких кількостях протягом дня.
Малину прийнято вважати природним антибіотиком. Вона добре збиває високу температуру і надає потогінний вплив. Малина – багате джерело антиоксидантів, тому вона здатна поставити на ноги за декілька годин.
Як приготувати? У скляний чайник для заварювання скласти по 2 ч. л. сушених ягід і листя малини, додати 1 ч. л. сухих квіток липи і залити це все 300 мл води (температура 85-90 °С). Чайник накрити кришкою й укутати рушником. Дати настоятися приблизно 25-30 хв. Такий чай можна пити три рази на день.
Лимон і корінь імбиру. Цей ароматний тандем не залишить застуді жодного шансу. В імбирі міститься багато противірусних компонентів, а лимон багатий вітаміном С. Удвох вони допоможуть подолати головний і м’язовий біль, а також знімуть симптоми нездужання.
Як приготувати? На дрібній тертці натерти 5 см очищеного кореня імбиру, перекласти у чайник для заварювання і залити 500 мл води (температура води 80-85 °С). Із лимона вичавити сік із м’якоттю, залити у чайник і додати мед (за бажанням). Також для більш витонченого аромату можна додати розтерте листя сушеної м’яти.