Три вітамінних напої від застуди

напої від застуди
Три вітамінних напої від застуди

Застуда, як і будь-яке інше захворювання, приходить невчасно. Для того, щоб не захворіти у невідповідний час, потрібно завчасно подбати про свій імунітет.

Шипшина відмінно справляється із застудами, а чай із цієї ягоди можна пити в якості профілактики від різних хвороб. У шипшині велика кількість аскорбінової кислоти (у кілька разів більше, ніж у лимоні чи чорній смородині). Чай із шипшини багаторазово підвищує захисні сили організму. Також ця ягода має протизапальні та сечогінні властивості.

чай з шипшиною

Як приготувати? Медики рекомендують запарювати ягоди шипшини. Для цього необхідно промити під проточною водою 2 ст. л. сушених плодів шипшини, розім’яти їх товкачем і засипати у термос. Додати 2 літра окропу. Потім термос укутати пледом або рушником і залишити так на всю ніч. Пити такий чай можна у будь-яких кількостях протягом дня.

Малину прийнято вважати природним антибіотиком. Вона добре збиває високу температуру і надає потогінний вплив. Малина – багате джерело антиоксидантів, тому вона здатна поставити на ноги за декілька годин.

чай з малиною

Як приготувати? У скляний чайник для заварювання скласти по 2 ч. л. сушених ягід і листя малини, додати 1 ч. л. сухих квіток липи і залити це все 300 мл води (температура 85-90 °С). Чайник накрити кришкою й укутати рушником. Дати настоятися приблизно 25-30 хв. Такий чай можна пити три рази на день.

Лимон і корінь імбиру. Цей ароматний тандем не залишить застуді жодного шансу. В імбирі міститься багато противірусних компонентів, а лимон багатий вітаміном С. Удвох вони допоможуть подолати головний і м’язовий біль, а також знімуть симптоми нездужання.

чай з лимоном і імбиром

Як приготувати? На дрібній тертці натерти 5 см очищеного кореня імбиру, перекласти у чайник для заварювання і залити 500 мл води (температура води 80-85 °С). Із лимона вичавити сік із м’якоттю, залити у чайник і додати мед (за бажанням). Також для більш витонченого аромату можна додати розтерте листя сушеної м’яти.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *