Три добавки до чаю, які зроблять його ще кориснішим
Деякі трави, квіти та плоди роблять чай більш цікавим, незвичайним та пікантним. Крім того, корисні добавки вітамінізують чай.

М’ята. Розслаблююча, заспокійлива, просто незамінна. Визнано, що вона чудово заспокоює нерви. М’ята приводить до норми роботу шлунка, здатна полегшити ГРВІ та ГРЗ, добре бореться із кашлем при бронхіті. Завдяки ментолу, що є у складі м’яти, вона має антибактеріальну, тонізуючу дію.
Жасмин. Жасминовий чай має ніжний, приємний і ненав’язливий смак і аромат. Квіти цієї рослини використовуються не тільки в сушеному вигляді, а й у сирому. Жасмин добре знімає головний біль, а також чинить протизапальну та тонізуючу дію.
Шипшина. Хто не знає шипшини! Це один із перших друзів при температурі за рахунок дуже високого вмісту вітаміну С (у 50 разів більше, ніж у лимоні). Завдяки антиоксидантам, він попереджає старіння організму та підтримує злагоджену роботу серця. Пити його можна як окремо, так і як добавку до чаю.
«Погляд часу» №42-20.10.2022