Цей літній овоч корисний для печінки і серця
Літо в самому розпалі. А кабачок – овоч, який бажано готувати і їсти у сезон, коли в ньому найбільше вітамінів, мікро- і макроелементів.

У кабачках є вітаміни А, В1, В2, С, РР, калій, кальцій, магній, цинк, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій.
Корисні властивості кабачків, що поліпшують стан
організму:
- бета-каротин у складі кабачка позитивно впливає на стан шкіри і волосся, а також сприятливо позначається на зорі;
- вживання кабачків сприяє нормалізації обміну води і солей в організмі;
- пектин, що міститься в овочі, відповідає за швидке засвоєння, а також виведення холестерину і солей натрію;
- включення до раціону кабачків сприяє виведенню жовчі, очищенню печінки і стимулює її швидке відновлення після зловживання жирної і гострої їжі;
- сприяє зниженню рівня холестерину в крові і зменшенню набряків;
- овоч корисний для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями;
- покращує моторну і секреторну функції шлунка і кишківника;
- харчові волокна кабачка здатні вбирати і виводити з організму токсичні речовини;
- завдяки поєднанню заліза і вітаміну С кабачки позитивно позначаються на здоров’ї людей, які страждають від анемії;
- сік кабачка корисний для підвищення якості сну і поліпшення стану нервової системи.
Читайте також: Салат із кабачків на зиму
«Погляд часу» № 27-2.07.2020