Цей літній овоч корисний для печінки і серця

Літо в самому розпалі. А кабачок – овоч, який бажано готувати і їсти у сезон, коли в ньому найбільше вітамінів, мікро- і макроелементів.

Кабачки

У кабачках є вітаміни А, В1, В2, С, РР, калій, кальцій, магній, цинк, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій.

Корисні властивості кабачків, що поліпшують стан
організму:
  • бета-каротин у складі кабачка позитивно впливає на стан шкіри і волосся, а також сприятливо позначається на зорі;
  • вживання кабачків сприяє нормалізації обміну води і солей в організмі;
  • пектин, що міститься в овочі, відповідає за швидке засвоєння, а також виведення холестерину і солей натрію;
  • включення до раціону кабачків сприяє виведенню жовчі, очищенню печінки і стимулює її швидке відновлення після зловживання жирної і гострої їжі;
  • сприяє зниженню рівня холестерину в крові і зменшенню набряків;
  • овоч корисний для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями;
  • покращує моторну і секреторну функції шлунка і кишківника;
  • харчові волокна кабачка здатні вбирати і виводити з організму токсичні речовини;
  • завдяки поєднанню заліза і вітаміну С кабачки позитивно позначаються на здоров’ї людей, які страждають від анемії;
  • сік кабачка корисний для підвищення якості сну і поліпшення стану нервової системи.

Читайте також: Салат із кабачків на зиму

«Погляд часу» № 27-2.07.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *