Цукрове печиво на кефірі

Рум’яні цукрові подушечки, наче насіння – зупиняєшся тільки після того, як з’їси останню.

Цукрове печиво на кефірі

Склад:

  • Борошно – 270 г,
  • кефір – 100 мл,
  • олія – 60 мл,
  • яйце,
  • цукор – 75 г,
  • ванільний цукор – 2-3 ч. л.,
  • сіль – щіпка,
  • сода – 0,5 ч. л.

Приготування

Збийте яйце з 1 ст. л. цукру та щіпкою солі. Влийте кефір та олію, всипте соду і 1-1,5 ч. л. борошна поступово введіть у рідку суміш, перемішуючи. Тісто має вийти м’яким і еластичним.

Викладіть його на робочу поверхню і розкатайте у пласт товщиною 1 см. Посипте звичайним і ванільним цукром. Ще раз пройдіться по тісту качалкою, щоб злегка вдавити цукор. Розріжте пласт на квадратики зі стороною 2 см.

Застеліть деко пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань.

Випікайте печиво 15-20 хв. при температурі 180 °С.

«Уют» №5-27.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *