Цукрове печиво на кефірі
Рум’яні цукрові подушечки, наче насіння – зупиняєшся тільки після того, як з’їси останню.

Склад:
- Борошно – 270 г,
- кефір – 100 мл,
- олія – 60 мл,
- яйце,
- цукор – 75 г,
- ванільний цукор – 2-3 ч. л.,
- сіль – щіпка,
- сода – 0,5 ч. л.
Приготування
Збийте яйце з 1 ст. л. цукру та щіпкою солі. Влийте кефір та олію, всипте соду і 1-1,5 ч. л. борошна поступово введіть у рідку суміш, перемішуючи. Тісто має вийти м’яким і еластичним.
Викладіть його на робочу поверхню і розкатайте у пласт товщиною 1 см. Посипте звичайним і ванільним цукром. Ще раз пройдіться по тісту качалкою, щоб злегка вдавити цукор. Розріжте пласт на квадратики зі стороною 2 см.
Застеліть деко пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань.
Випікайте печиво 15-20 хв. при температурі 180 °С.
«Уют» №5-27.01.2022