Цукрові трубочки

Якщо захотілося солоденького, швидше біжіть на кухню і готуйте ніжні цукрові трубочки. Рум’яне печиво тане в роті. Ви навіть не помітите, куди воно поділося, адже рука так і тягнеться за наступним.
Склад:
- Борошно – 320 г,
- вершкове масло – 200 г,
- цукор – 8 ст. л.,
- сметана – 125 г.
Приготування:
У просіяне борошно додайте холодне вершкове масло. Перетріть у крихту, влийте сметану і замісіть тісто.
Розділіть тісто на 8 частин і сформуйте кулі.

Розкатайте кожну в тонкий прямокутний пласт.

Рівномірно розподіліть 0,5 ст. л. цукру, не доходячи до довгого краю 1-1,5 см. Скачайте у нещільний рулет і заліпіть шов.

Посипте робочу поверхню 0,5 ст. л. цукру і прокатайте рулет. Розділіть його на 4 рівних частини і прокатайте, щоб округлити. Аналогічно зробіть з іншими пластами тіста.

Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте у розігрітій до 170 ºС духовці протягом 45-50 хв.
Цукрове печиво виходить дуже красивим і в міру солодким. Трубочки додатково можна прикрасити цукровою пудрою.
«УЮТ» №18-30.04.2020